10 voordelen van scharrelen vs. relatie

Scharrelen

Hoe vaak hoor je iemand zeggen: “ik heb laatst de beste seks van mijn leven met mijn partner gehad”. Juist, niet vaak. Meestel komen zulke woorden van die ene vrijgezelle vriendin die graag de bloemetjes buiten zet na een avondje stappen. Een fulltime commitment kan een negatieve invloed hebben op je seksleven. Dit geldt natuurlijk niet voor alle koppels, maar voor velen is het hele ‘de rest van je leven nog maar met één dezelfde’ best pittig. Zo zijn er ook een aantal redenen waarom een open relatie je relatie kan versterken, maar vandaag bespreken we een aantal voordelen die casual seks (oftewel scharrelen) met zich meebrengt. Namelijk:

1. Hoofdpijn bestaat niet

Wanneer je met iemand scharrelt is er nooit sprake van afwijzing of het welbekende excuus ‘ik heb hoofdpijn’. Als jullie samenkomen weten jullie waarom: voor seks. Zelfs wanneer je niet helemaal je dag hebt maakt dit geen verschil. Je scharrel zal nooit doen alsof hij/zij hoofdpijn heeft; is één van jullie niet in the mood? Dan spreken jullie simpelweg gewoon niet af.

2. Geen consequenties

Als je net iets te veel met die knappe ober flirt is er niemand die je van seks onthoudt om je te straffen. Je partner kan seks als middel gebruiken om zijn/haar zin te krijgen. Bij scharrelen draait het om het plezier van seks, waardoor het geen beloning wordt voor wanneer iemand zich goed gedragen heeft.

3. Je hoeft alleen maar aan jezelf te denken

Binnen een relatie ben je elkaar een mate van gelijke satisfactie verschuldigd. Scharrelen is gebaseerd op onafhankelijke tevredenheid. Jij zorgt dat jij aan je trekken komt en andersom. Je hoeft niet bang te zijn voor de gevolgen wanneer je niet op je allerbeste presteert. Het is casual, dus bevalt het niet helemaal? The answer is simple: next!

4. Je bent hem/haar niets ‘verschuldigd’

Vaak voelt een man zich binnen een hetero relatie verplicht om te betalen na bijvoorbeeld de eerste date. Het kan voor de ander voelen alsof daar iets tegenover moet staan aan het einde van de avond. Bij een ongedwongen seksrelatie is hier geen spraken van want je bent elkaar niets verschuldigd.

5. Geen toekomst-stress

Bij een scharrel is er geen druk wat de volgende move is binnen jullie tête-à-tête. De enige move waar jij aan hoeft te denken zijn de moves die die tussen de lakens plaatsvinden. Je scharrel verwacht geen ring of een huissleutel. Een scharrelrelatie kent geen verwachtingen of tijdsdruk. Just go with the flow!

6. Je hoeft geen speciale data te onthouden

Het vergeten van een verjaardag of een jubileum kan binnen een relatie nog wel eens betekenen dat je een nachtje op de bank moet doorbrengen. Oeps. Wanneer je casual seks hebt hoef je je nooit druk te maken over welke dag het is, wanneer jullie voor het eerst hebben gezoend of wat dan ook. Er zijn geen magische momenten die onthouden en/of gevierd moeten worden; alleen magische momenten tussen de lakens waarvan keer op keer genoten moet worden. Stukken beter!

7. Je hoeft nooit sorry te zeggen

Oh dear god, hoe vaak hoor je jouw vrienden hun excuses maken aan hun partner? Wanneer je met iemand scharrelt hoef je hier niet bang voor te zijn omdat je je simpelweg nergens voor hoeft te excuseren. Er is niets wat je kan doen in een casual seksrelatie (behalve niet op komen dagen) wat er voor zal zorgen dat jij om vergiffenis moet smeken. Sorry hoeft dus nooit over jouw lippen te gaan!

8. Geen prestatiedruk

Tijdens het scharrelen hoef je niet bang te zijn voor je prestaties. In een relatie (of iets wat daar toe kan leiden) is het van belang dat je de ander kunt behagen, wil je dat hij/zij het zelfde doet. Geeft jouw scharrel je niet wat je wil (of andersom)? See you later!

9. Geen schoonfamilie

Iedere familie heeft zijn kwaaltjes. Normaalgesproken kom je hier alleen achter wanneer je een vaste relatie krijgt met iemand. Ze verbergen the crazy voor de lange termijn-ers. Wanneer je met iemand scharrelt hoef je je geen zorgen te maken om een panische zus, handtastelijke schoonvader of over-beschermende schoonmoeder. Zij zijn niet jouw pakkie an.

10. Chagrijnig? See you next time!

Wanneer je weleens een serieuze relatie hebt gehad heb je het vast wel eens te kampen gehad met chagrijnigheid van je partner. Toen zijn/haar favoriete team verloor, vanwege die regenachtige fietstocht naar jouw huis of ‘gewoon omdat’. Zeg maar dag tegen die nonsens met jouw scharreltje. Hier hoef jij namelijk niet mee om te gaan. Zeg gewoon tegen elkaar “ik zie je volgende week”, en laat de ander zijn bui maar op iemand anders africhten. But remember: when she’s moody, grab her booty ;-)!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!