5 redenen waarom een open relatie je relatie kan versterken

Open relatie

Ondanks wij allemaal met de jaren steeds meer vrijdenkend worden, blijven één-op-één relaties de norm binnen Relatie Land. Toch zitten er veel voordelen aan flexibele relaties. Laten we vooropstellen dat vreemdgaan en niet-monogaam zijn twee héél verschillende dingen zijn. Ik durf te zeggen dat er waarschijnlijk minder mensen vreemd zouden gaan wanneer er meer flexibele relaties (ook wel open relaties) zouden zijn.

Wanneer jullie beide tevreden zijn met één partner is dat super en hou het dan vooral zo. Maar voor wie moeite heeft om zich aan één persoon te binden (ondanks ze zielsveel van deze persoon houden) kan het deelnemen in consensuele niet-monogamie geweldig zijn voor jullie relatie.

Vijf redenen waarom een open relatie kan werken:

1. Het stimuleert communicatie

Een open relatie is niet geschikt voor stille binnenvetters. Wanneer jij en je partners de grenzen van monogamie binnen jullie relatie willen verleggen, moet er altijd eerlijk en open gecommuniceerd worden. Over álles. Geheimen en leugens zijn voor vreemdgangers. Binnen een open relatie speel je open kaart en gaat alles in samenspraak, zodat jaloezie en achterdocht buiten de deur blijven. Men handelt niet zonder toestemming van de ander! Dus: praten, praten, praten!

2. Je focust je op jouw eigen verlangen

Het is algemeen bekend dat het niemand helpt wanneer je jezelf compleet verliest in je relatie. Zelfzorg is super belangrijk, in wat voor soort relatie dan ook. Niet-monogamie dwingt je echter om goed na te denken over de dingen die jíj nodig hebt om tevreden te zijn, zowel op seksueel- als emotioneel gebied.

3. Je kunt nieuwe ervaringen introduceren aan je partner

Monogamie beperkt soms de creativiteit van jullie intimiteit waardoor het in een standaard riedeltje kan veranderen. Het openstellen van je relatie zorgt ervoor dat jullie nieuwe ervaringen kunnen opdoen die je vervolgens kan delen binnen je relatie(s).

4. Het verkleint de kans op seksuele frustraties

Je seksuele behoeften op één persoon afschuiven kan ontmoedigend zijn. Er zijn schema’s en libido’s waar rekening mee gehouden moet worden. Daarbij kan het soms een beetje eentonig worden, hoe verliefd je ook bent. Wanneer jullie soms -met elkaars goedkeuring!- buiten de deur snoepen kan die een kickstart zijn voor je libido. Hierdoor verlang je vaak nog meer naar je vertrouwde schoot.

5. Je waardeert je partner meer voor wie hij/zij is

Je lover met iemand vergelijken is één van de slechtste dingen die je kan doen volgens de experts. Echter, wanneer je partner je laat experimenteren met anderen op seksueel gebied kan dit verhelpen dat je de dingen die je niet hebt fetisjeert, en je meer gaat waarderen wat je wel hebt!

 

Boek een party bij Ladies Night voor een leuke vriendinnenavond! Of bestel online op Nachtkastje.nl.

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!