5 tips voor een orgasme

Orgasme

Veel dames kampen met klaarkom-probleempjes. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het niet kunnen bereiken van een climax. Jezelf er druk over maken is een van de voornaamste oorzaken! Omdat blijkt dat de tip ‘just relax’ gewoonweg niet zo makkelijk (noch effectief) is, komen wij met een aantal tips hoe je gemakkelijker kan klaarkomen tijdens het masturberen.

1. Kies je standje

Je zult het misschien niet geloven maar net zoals er honderdden seksstandjes zijn, zijn er ook meerdere standjes voor solo seks. Veel dames hebben masturbatie op jonge leeftijd en op verschillende manieren ontdekt. Sommigen schuurde hun vulva tegen een kussen, anderen gebruikte de douchekop en weer anderen begonnen meteen met hun vingers. Welke manier jouw voorkeur verkiest is persoonlijk, maar het kan fijn zijn om van jouw traditionele wijze af te stappen. Sta open voor nieuwe manieren om zo nieuwe sensaties te ontdekken. Wie weet ontdek je wel een manier waardoor je makkelijker én lekkerder klaar kunt komen. Dat willen we allemaal wel, toch!?

Vind jouw ritueel altijd liggend in bad plaats? Probeer het nu dan eens staand onder de douche. Je kan op bed liggen, knielen terwijl je jezelf vasthoudt aan de hoofdsteun van je bed of geknield zitten alsof je doggy genomen wordt. Er zijn slechts twee dingen belangrijk wanneer je jouw solo standje bepaald. Namelijk dat je jezelf kunt ontspannen voor een langere tijd en dat je jezelf kunt stimuleren op een manier die jij prettig vindt.

2. Kom in de stemming

Je seksuele drive, ook wel je libido genoemd, is iets wat ons allemaal wel eens bezig houdt. Heb je erg vaak zin in seks? Of juist te weinig? De hoogte van je libido kan van een hoop zaken afhankelijk zijn. Vaak vertellen we over bepaalde voedingsmiddelen of vitaminen die je libido kunnen stimuleren. Echter hebben we het niet vaak over het feit WAAROM ons libido zo kan variëren. Wat kunnen we doen om onszelf in de stemming te brengen?

Dokter Emily Nagoski, met een doctoraat in Health Behavior wat gaat over de menselijke seksualiteit en tevens auteur van verschillende boeken zoals onder andere ‘Come as you are’, heeft vastgesteld dat onze seksuele drive niet zuiver lineair in een hoog of een laag libido te verdelen is. Integendeel, er zijn verschillende niveaus van spontane en responsieve verlangens. Spontaan verlangen is het verlangen, of zelfs de noodzaak, om seks die ‘out of the blue’ opkomt en voelt als een honger die verzadigd moet worden. Responsief verlangen komt als gevolg van stimulatie in seksuele context. Oftewel wanneer er al iets van seksuele activiteiten heeft plaatsgevonden.

Veel mensen verwarren responsief verlangen met een laag libido. Het kan dat je het gevoel hebt dat je nooit spontaan geil genoeg bent om alles uit je handen te laten vallen en je tot jezelf te richten voor wat solo pleasure. Probeer dan zelf eens te zorgen voor deze externe erotische prikkels. Steek eens een sensueel geurende kaars aan, neem een ontspannen bad, stuur je partner een ondeugend berichtje (sexting!) of lees een erotisch boek. Probeer jouw eigen juice eens te laten flowen en ontdek wat jou echt opwindt.

3. Probeer nieuwe sensaties

Zelfs orgasme-veteranen kunnen vastroesten aan een standaard repertoire. Misschien lever jij je al jaren trouw over aan clitorale stimulatie terwijl er veel meer wegen naar ‘Orgasm City’  leiden. Neem de tijd om te ontdekken wat je nog meer lekker vindt (of dat nu door je eigen handen of een G-spot vibrator is) en geniet van het geweldige gevoel van het verkennen van je eigen lichaam. Zelf als je niet kunt klaarkomen via je G-spot wil dat niet gelijk betekenen dat je niet kan genieten van penetratie. Misschien geniet je stiekem wel van een beetje van tepel stimulatie of een streling langs je dijen. Het stimuleren van verschillende erogene zones kan zorgen voor het bereiken van verschillende vormen van orgasmes. Twice the sensation equals twice the pleasure!

4. Gebruik eens wat glijmiddel

Veel mensen onderschatten de waarde van een goed glijmiddel. Sommigen denken dat glijmiddel alleen geschikt is voor anale seks of wanneer je last hebt van vaginale droogte. Dit is absoluut niet waar! Net als dat een seksspeeltje een toevoeging is aan je seksleven, is glijmiddel dit ook. Probeer eens een paar druppeltjes Ladies Glide wanneer je jezelf verwend en geniet van een soepeler ritje!

Ladies Glide

5. Vergeet hoe je denkt dat je MOET masturberen

Het vrouwelijk orgasme blijft een ingewikkeld maar magisch proces. Sommige dames kunnen gemakkelijk climaxen terwijl anderen worstelen met mentale blokkades. Masturberen draait om jezelf stimuleren zoals JIJ dat lekker vindt. Misschien betekent dat voor jou staand onder de douche (met een waterproof vibrator), een erotische passage in een boek of het kijken van porno. Maar onthoudt dit: de manier die voor jou werkt, is de juiste manier :-)!

 

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!