Bi-schierig

Bi-schierig

Het homohuwelijk

Nederland was in 2001 het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk bij wet heeft bekrachtigd. Sinds 26 juni jl. garandeert ook de Amerikaanse grondwet het recht voor koppels van hetzelfde geslacht te trouwen in alle vijftig Amerikaanse staten. Om dit geweldige feit te vieren gaan wij wat dieper in op biseksualiteit. Je weet wat ze zeggen: een beetje bi is niet bah.

Het gaat om de aantrekkingskracht

Op de een of andere manier lijkt biseksualiteit een beetje moeilijker te begrijpen voor sommigen. Zo wordt gedacht dat het betekent dat je gewoonweg áltijd op zowel mannen als vrouwen valt. Een soort 50-50 laten we maar zeggen. Dit is niet zo. Het betekent alleen dat je jezelf op sommige momenten aangetrokken kunt voelen tot beide geslachten. Dit hoeft niet te betekenen dat je ook relaties met zowel mannen als vrouwen hebt of gaat krijgen; het gaat om de aantrekkingskracht. Hierdoor lijkt de negativiteit rondom biseksualiteit te ontstaan. Er zijn mensen die niet geloven in biseksualiteit. Zij beweren dat biseksuelen bang zijn om uit de kast komen, dat ze proberen ‘uniek’ te zijn of gewoon aandacht willen.

Wij van Ladies Night weten dat biseksualiteit echt is, maar in termen van bevolkingspercentages is biseksualiteit moeilijk te meten. Één ding is zeker: als je biseksueel bent, ben je niet de enige! Vind jij het moeilijk om te gaan met jouw biseksuele gevoelens? Wij willen je graag helpen met de eerste stappen in het verkennen van jouw seksualiteit.

Het wereldwijde web

Het internet heeft veel te bieden. Je kant hier zowel steun als informatie vinden. Er zijn verschillende websites te vinden die gastvrij zijn voor de LGBTQI (*LBTGQI staat voor Lesbian, Bisexual, Transgender, Gay, Questioning en Intersex) gemeenschap. Hier kun je jouw verhaal delen en ook de verhalen van anderen lezen. Daarnaast is het een laagdrempelige een manier om mensen te ontmoeten wanneer je een gay-bar nog ietsjes te spannend vindt.

Natuurlijk zijn er genoeg apps die je hierbij kunnen helpen, zoals de hookup app du jour Grindr voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen. Deze apps zorgen ervoor dat je eerst met mensen kunt chatten voordat je ze daadwerkelijk ontmoet. Let er wel op dat deze apps vaak meer zijn gericht op seks dan op daten. Over het algemeen kan je bij dating websites jouw seksuele voorkeuren en interesses op een breder scala aangeven dan bij een app, waardoor je mensen met dezelfde interesses makkelijker kunt vinden.

Speel open kaart

Wanneer je besluit om in het diepe te springen is het is belangrijk om open te zijn over jouw onervarenheid. Net als dat er mensen zijn die niet geïnteresseerd zijn in deze experimentele fase op ouderen leeftijd, zijn er zat die jouw willen begeleiden in dit avontuur. Want denk er aan: ook zij hebben eens in jouw schoenen gestaan.

Voor je aan dit avontuur begint moet je voor jezelf duidelijk krijgen wat jouw intenties zijn. Wil je alleen op fysiek vlak experimenteren of ben je op zoek naar meer? Een date of een relatie? Dat kan in tijdens de rit natuurlijk veranderen, maar je moet wel op voorhand eerlijk en duidelijk zijn. Sommigen willen niet alleen experimenteren, maar er zijn er ook die dat wel willen. Sommigen zullen wellicht denken dat je het gebruikt als een versiertruc, waar anderen juist enthousiaster worden omdat het jouw eerste keer is. 
Daten met iemand van hetzelfde geslacht hoeft niet anders te zijn dan met iemand van het andere geslacht. Ben gewoon lekker jezelf en je zult vanzelf merken of de klik er is of niet. Ga je niet anders gedragen omdat jullie toevallig dezelfde genitaliën delen. Als het goed zit, zit het goed!

Go with the flow

Onze seksuele identiteit en onze interesses kunnen veranderen door nieuwe ervaringen. Het kan dus gebeuren dat dingen anders eindigen dan je had verwacht. Wanneer je een soort lang gekoesterde fantasie hebt die je nooit hebt kunnen waarmaken, kan het zijn dat je dit een beetje hebt verheerlijkt in je gedachte. Onthoud dat wanneer je een kans krijgt om deze fantasie te vervullen, het wellicht niet zo life changing kan zijn dan je in eerste instantie had verwacht. En dat is prima! Ook al is het niet precies wat je had voorgesteld, dat betekent niet dat je er niet van kunt genieten. En hey, je weet het niet als je het niet probeert. Duik dus in het diepste puntje van jouw seksualiteit en doe ervaring op. Genieten staat altijd op nummer 1!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!