Blozen met Bo | Coupe de flamoes

Blozen met Bo Coupe de flamoes

Trends; een rage, iets wat hip is, in de mode. Hoe komt een trend tot stand en wie bepaalt er eigenlijk wat er in de mode is? Modetrends komen en gaan, maar voornamelijk komen trends weer terug na een periode. Zo ook de trend: schaamhaar!

De evolutie van schaamhaar in al haar soorten

Schaamhaar; oftewel coupe de flamoes, bush, damestuintje, gazon, grasveldje, pakje shag en ga zo maar door. In de achttiende eeuw was schaamhaar in de mode. Een volle bos schaamhaar liet zien dat men gezond was. In de jaren zestig begonnen ze met het scheren van deze – ó zo gezonde pruik. Dit gebeurde voornamelijk in de porno-industrie, maar is daarbuiten pas sinds de late jaren negentig populair geworden. Tegenwoordig is intiem scheren voor de meeste jonge vrouwen vanzelfsprekend geworden (zo ook voor mijzelf). En is het ook onder mannen in de 21e eeuw in toenemende mate een trend geworden.

Het scheren van schaamhaar komt voor in vele vormen, soorten en maten. Zo kun je denken aan een streepje – een kaarsrechte landingsbaan, de Charlie Chaplin – een horizontaal blokje bovenaan de schaamstreek, een driehoek – ook wel de Bermuda Triangle genoemd en last but not least; de kale kut – deze heeft geen uitleg nodig, lijkt me?

Scheren die handel !

In mijn generatie was het scheren van schaamhaar een hype, ik weet dus niet beter dan dat mijn pruimpje geschoren moet zijn. (Bij vrouwen werkt het verkleinen van het geslachtsdeel trouwens erg liefelijk, vind je niet? Door er het woord ‘je’ erachter te zetten is het ineens een liefelijk grotje in plaats van een grote grot). Ik hecht veel waarde aan gemak en snelheid. Mijn kijkdoos is dan ook, om die reden altijd kaal en glad. Huts, mes erover. Niet zeiken. Liefst zo snel mogelijk al die haren weg raggen. Echter zitten er aan deze stijl vrij veel nadelen – ben ik achter gekomen. Wanneer je een actief seksleven leidt, dan spreek ik over – pak ‘m beet – vier à vijf keer seks per week, moet je dat kale coupje dus ook intensief bijhouden.

Ik neem je even mee in de fases die mijn schaamstreek doormaakt tijdens het scheer – groei – scheer proces. Wanneer mijn vagina voorzien is van een zacht, warm wintervachtje haal ik het roze mes weer uit de kast. Ik jats dat ding erover heen alsof het geen genade kent – van links naar rechts, van onder naar boven. (do not try this at home!). Bloeden kan ik je vertellen, als een rund. Want mijn manier van scheren is alles behalve verantwoord. Goed. Zo gezegd, zo gedaan. Kaal die kut. Even door de zure appel heen, bloed droogt vanzelf wel weer op. Na ongeveer 1 dag komen de kopjes alweer door mijn huid heen, het is alsof ze zeggen: ”joehoe, hier zijn we weer .. wij willen ook mee doen!”. Nou dat komt even niet zo lekker uit – volgens mijn mega drukke seks agenda – dus halen we dat mes er weer overheen.

En daar gaat het mis mensen. Ik scheer namelijk dan geen haartjes maar stoppels – stoppels voelen niet echt bepaald fijn. Voor jezelf niet, voor de ander niet. Ik bedoel; lekker onvriendelijk als je vanonder wordt bevredigd en het voelt voor zijn lippen én tong net als schuurpapier – niet bepaald een plezier. En laten we eerlijk zijn, we willen natuurlijk wel dat deze bevredigende passant nogmaals terugkeert.

Ongezouten mening

Dus scheren we het. De huid raakt geïrriteerd en wanneer je dan intens, heerlijk en passievol ligt te vrijen en daar dan bepaalde lichaamssappen (wat een ontzettend ranzig woord trouwens; lichaamssappen) bij vrijkomen dan gaat het down-under gigantisch branden! Auw! Ik kan toch serieus niet de enige zijn die hier last van heeft? Dames? Heren? Het brand en mijn hele zin in – nóg meer seks is direct als sneeuw voor de zon verdwenen. Hier moet ik wat mee! Maar wat? Een bush-bush laten staan? Dat wordt geheid happen naar haar. Maar wie hapt er naar haar? Ik niet! Dus heb ik er last van? Nee! Maar mijn bedpartner wel. Zou die dat erg vinden? Ik heb eens rondvraag gedaan in mijn vriendenkring, een paar heren heb ik naar hun mening gevraagd omtrent schaamhaar bij de vrouw. Ik gaf ze de onderstaande opties en hier kwam het volgende uit:

  1. Kale kut – Prima!
  2. Getrimd / iets wat geschoren – Niks mis mee!
  3. Streepje (óf andere creatieve vorm) – Ja hoor, leuk!
  4. Een volle bos – Liever niet!

Om het maar even kort, bondig en duidelijk in beeld te krijgen. Mannen geven dus een lichtelijke voorkeur aan een schone werkplek, echter weerhoudt een beetje haar op de doos ze er niet van! Sommige liepen er zelfs warm voor. Misschien is het toch nét wat vrouwelijker? Haar op de poes. Niet zo’n jong-ogend, kaal en naakt kutje? Het was een verademing voor mijn schaamstreek om dit te horen, zelf de kopjes kwamen even door de huid heen om mee feest te vieren. ”Hiep hoi, we mogen blijven, wij mogen ook meedoen!”.

New vagina – New me

Ik ben voor, ik ben pro-schaamhaar – kom maar op! Mannen gaan dus ook gewoon down-under mét een beetje haar, dus haar is wat we laten staan. Als we dan toch haar laten staan, dan wel goed – stijlvol en classy. Ik ga dus voor de landingsbaan – kom maar door met die über sexy piloot, wij zijn er klaar voor, ik én mijn behaarde vagina!

Vanaf morgen – ga ik kweken. Mijn eigen moestuintje, die scheer ik dan vervolgens in een kaarsrecht streepje (uiteraard gebruik ik hierbij wel even de Femme Intime Seductive tegen de bultjes en helse jeuk) én zal ik deze met trots presenteren!

Liefs, Bo

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!