Bondage technieken voor beginners

Bondage technieken

In voorgaande blogs hebben we je alles verteld over verschillende aspecten van BDSM. Waaronder: Dominance & Submission, Sadism & Masochism en natuurlijk Bondage & Discipline. Deze blogs geven jou basiskennis over de wondere wereld van BDSM. Vandaag duiken we dieper in de wereld van bondage. Ben jij benieuwd naar verschillende bondage technieken en BDSM voorbeelden? We got you!

Wat is bondage?

Bondage is wanneer je iemand in bedwang houdt of vastbindt. Het woord ‘bondage’ schrikt mensen soms een beetje af. Zij zien bij het woord iemand voor zich die in de moeilijkste posities wordt opgehangen in touwen. Dit valt natuurlijk ook onder bondage, maar iets simpels als een paar handboeien gebruiken valt onder hetzelfde parapluutje. Bondage is een ontzettend breed gebied. Dit is goed nieuws als je ontdekt dat je van bondage houdt, want er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken als je bondage voor beginners onder de knie hebt!

Communiceer van tevoren goed over jullie grenzen en spreek een safe-word af. Bondage kan heel intens zijn en er is veel vertrouwen nodig vanuit beide partijen. Zorg dus dat jullie vooraf passende afspraken maken om het safe, sane and consensual te houden. Houd ook altijd een schaar bij de hand wanneer je bondage tape of touw gebruikt, zodat je je partner snel los kunt knippen als zij hun safe-word gebruiken!

Zit jij er helemaal klaar voor? Laten we samen een aantal bondage technieken ontdekken.

Bondage voorbeelden

Handboeien

Laten we beginnen met de meest beginnersvriendelijke optie. Het boeien van handen! Je kunt hiervoor natuurlijk handboeien gebruiken. Maar mocht je nog niet willen investeren of op een locatie zijn waar je deze niet bij de hand hebt, kun je ook een stropdas, zijden sjaals of iets anders gebruiken. Het fijne aan handboeien is dat je er veel opties zijn voor het gebruik. Je kunt je partner in verschillende posities vastbinden, of zelfs aan een bed/object vastmaken. Kies een positie uit die het best bij jullie past. Wanneer je meer ervaring hebt, kun je natuurlijk variëren en verschillende posities uitproberen. Onze grootste tip? Raak de sleuteltjes niet kwijt! 😉

Bondage tape

Bondage tape is een hele makkelijke en beginnersvriendelijke optie om je partner vast te binden. Het leuke aan deze tape is, dat je oneindig veel bondage technieken kunt toepassen. Zo kun je alleen de polsen of enkels aan elkaar binden, maar je kunt je partner ook compleet in de bondagetape wikkelen. Bondagetape plakt alleen aan zichzelf vast en dus niet aan de huid. Daarom hoef je ook niet bang te zijn om je partner pijn te doen wanneer je de tape verwijderd.

Bondagetouw

Bondagetouw is het meest veelzijdig. Je kunt alle BDSM technieken wel uitvoeren met bondagetouw. Er zijn veel verschillende materialen, lengtes en kleuren. Katoenen bondage touw wordt als het meest beginnersvriendelijk gezien, omdat dit touw zacht en glad is. Daardoor pas je alleen een element van restrictie toe met dit touw, en niet ook nog een vorm van pijn.

Voor het eerst bondage touw gebruiken is natuurlijk best spannend. Het heeft namelijk ook de juiste kennis en oefening nodig. Zoek voor het uitproberen op internet eens een aantal BDSM technieken en tips voor het werken met bondagetouw. Een tip die wij graag willen meegeven: check in ieder geval altijd goed of het touw niet knelt, door er 2 vingers onder te steken. Lukt dit met gemak? Dan zit het goed met de bloedsomloop.

Wanneer je meer gevorderd bent, kun je hennep touw proberen. ‘Echte’ riggers (knopers) gebruiken dit touw vaak voor Shibari. Shibari is een Japanse bondagevorm. De stijl is gericht op mooie patronen en knopen. Deze stijl is niet makkelijk om jezelf aan te leren, omdat de knopen en patronen complex zijn. En dan hebben we het nog niet eens over posities waarin iemand in de touwen wordt gehangen… 😉 Wanneer je meer over Shibari wilt leren, raden wij een workshop of cursus aan! Zo kunnen professionele riggers (knopers) je uitleggen hoe je Shibari veilig uitoefent.

 

Nu je een beetje kennis hebt kunnen maken met bondage voorbeelden en BDSM technieken, kun je aan de slag! Doe van tevoren goed onderzoek naar de bondage technieken die jij wilt toepassen. Het internet is jouw beste vriend op dit gebied! Het belangrijkste binnen alle aspecten van BDSM is communicatie. Spreek dus goed met je partner af wat voor soorten bondage jullie aanspreken en welke posities het best zijn voor jullie. Wanneer je met touw op avontuur gaat, kun je dit ook buiten ‘scenes’ oefenen. Probeer eens wat knopen uit in een ontspannen setting. Zo voel jij je helemaal zelfverzekerd wanneer je je partner gaat vastbinden binnen een meer erotische setting en heeft je partner extra vertrouwen in je.

Heb vooral veel plezier samen en geniet van de intimiteit die dit bondage avontuur met zich meebrengt! 😉

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!