Bondage voor beginners

Bondage voor beginners

Wanneer het woord ‘bondage’ shockerende beelden bij je oproept van strakke leren maskers, oncomfortabel uitziende spikes en het opgesloten zitten in een donkere kamer ergens in centraal Europa, heb jij (samen met bijna heel Hollywood hoor, don’t worry) waarschijnlijk niet helemaal begrepen wat bondage eigenlijk écht is.

Wat is bondage?

Bondage draait om het genieten van seksuele bevrediging terwijl je van iets weerhouden wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je zicht of je bewegingsvrijheid. Al dat andere spul is BDSM (bondage en discipline met sadomasochisme (“there’s no gain without pain”). Het verschil met bondage in vergelijking met BDSM is dat je kan genieten van de gain zonder de pain.

Fifty Shades of Grey

Bondage is erg in opkomst de laatste jaren. Dit mede dankzij de befaamde boekenreeks van Vijftig Tinten. Omdat de verfilming van het eerste boek Vijftig Tinten Grijs momenteel in de bioscopen draait, besloten we jullie mee te nemen voor een kijkje in de wereld van de bondage. Wil jij wat meer spice in de slaapkamer? Met deze vier tips kun jij beginnen met het verkennen van jouw ondeugende kant.

Tip 1: Begin langzaam

Hoewel bondage wat minder gewaagd is, is het wel een stapje verder dan de gewone ‘vanille seks’. Wij adviseren daarom om stapje-voor-stapje te werk te gaan, zodat je duidelijk aan kan geven wanneer het je te ver gaat.

De verkoop van bondage toys is de laatste jaren enorm toegenomen. Zo zijn vooral blinddoeken populair. Deze zorgen ervoor dat de drager niet meer kan zien wat er gebeurt. Ook handboeien worden veel besteld. Handboeien voorkomen dat de drager zich kan bewegen. Deze sensorische deprivatie (wat de kern is van de bondage) kan soms een beetje onwennig zijn voor beginners. Maar dat maakt het niet minder spannend ;-). Het Vijftig Tinten Plaagpakket is uitermate geschikt voor beginners. In de set vind je een plaag-veertje, oogmasker en een setje handboeien. De handboeien zijn afgewerkt met zacht materiaal, zodat ze niet striemen om de polsen. Wanneer je ontzien ben van je zicht en je beweging zal de streling van de veer een sensationele tinteling veroorzaken. Zeker het proberen waard! Bekijk de bondagesets.

Uitgebreid de tijd nemen voor jullie handelingen is erg belangrijk. Zo kun je je niet alleen aanpassen aan het tempo van de partner, maar is het daarbij een heerlijk verleidelijke manier om hem of haar te plagen tot nog grotere opwinding. Kijk niet naar de sneltreinvaart van het verhaal van Vijftig Tinten; er is later genoeg tijd voor zwepen, tepelklemmen en gag-ballen. Leg eerst een basis en werk verder vanaf daar.

Tip 2: Vertrouwen

Een typische bondage sessie bestaat uit twee ‘spelers’, namelijk een top en een bottom. De top is de dominante partner, degene die de sessie aanzet en de controle heeft. De bottom is onderdanig en ontvangt alles wat de top in gedachte heeft. Sommige spelers wisselen wel eens van rol (soms halverwege een sessie, maar meestal per sessie) en worden switches genoemd.

Of je nu een top, bottom of switch bent: vertrouwen tussen jullie beiden is het allerbelangrijkste. Waarom? Dat is simpel: de ander gaat jou vastbinden (of laat zich door jou vastbinden) dus je moet er op kunnen vertrouwen dat de hij of zij binnen jouw grenzen handelt. Alleen dan kan je jezelf volledig ontspannen en genieten van alles wat er gaat gebeuren.

Tip 3: Voorbereiding

Voorbereiding is cruciaal. Bespreek van te voren regels met elkaar af. In de BDSM wordt van gebruik gemaakt van een safe word. Dit houdt in dat je samen een woord afspreekt welke aangeeft wanneer je wilt stoppen. Door de lichtere aard van bondage is een safe word waarschijnlijk niet nodig.

Nog een tipje: items als een reserve sleutel zijn ook niet onbelangrijk. Niemand wil aan de slotenmaker moeten uitleggen waarom je half naakt aan een bedpost zit vastgeketend ;-).

Tip 4: Onthoud: het blijft een spelletje

Wanneer je besluit om bondage te proberen ben je waarschijnlijk op zoek naar plezier in het ontdekken van nieuwe dingen. Belangrijk is om te onthouden dat (zoals met alle leuke dingen die zich in de slaapkamer afspelen) het allerbelangrijkste is dat jullie allebei plezier hebben.
Blijf ontspannen, go with the flow, respecteer elkaar en bereid je voor op dat alles misschien niet helemaal volgens plan gaat verlopen. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle introductie met the kinky way of life. Op naar de volgende stap in jullie spannende avontuur!

Enkele bondage producten worden ook gepresenteerd tijdens jullie Ladies Night Homeparty. Nodig je vriendinnen uit en maak kennis met de speeltuin voor volwassenen in de comfort van jouw eigen woonkamer.

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!