KAAT | Boost je zin in seks

Kaat Bollen over sexueel systeem

Door seksologe Kaat Bollen

De zomer ligt nu toch echt wel achter ons. We hadden het geluk eind september nog een paar mooie daagjes mee te mogen pikken, maar ik vrees dat we er nu aan moeten geloven. Jammer, want ik denk dat de meeste mensen liever de zon hebben. Ik toch zeker. Ik heb dan ook echt genoten van de zomermaanden: op vakantie met onze kleintjes, op vakantie met mijn man alleen (want geloof me, na de vakantie met de kindjes had ik gewoon een nieuwe vakantie nodig om bij te komen, haha!), spreken op het PsyFi-festival, op De Nacht Van De Ontdekkingen, de trouwerij van mijn broer én mijn zus en tussendoor natuurlijk cliënten zien in mijn praktijk en onze verbouwing in de gaten houden. Ja, ik heb niet stilgezeten!

Ladies Night: pakketwissel

Ook niet voor Ladies Night trouwens, want daarbij is er weer een pakketwissel geweest! Elke vier maanden komen er een heel aantal nieuwe producten in het assortiment en dat was begin september ook het geval! Wat zitten er weer toppers bij. Ik ben altijd benieuwd om nieuwe toys te ontdekken, al geef ik toe dat ik soms op voorhand al wat inside informatie heb. Tja, alle toys van Ladies Night moeten nu eenmaal wel goedgekeurd worden door een seksuologe. We dragen kwaliteit nu eenmaal hoog in het vaandel!

Daarom ook dat ik recent begonnen ben met het schrijven van handleidingen voor de toys van Ladies Night. Met de nodige tips en tricks om het uiterste uit je speeltje te halen. Want met een creatieve geest en mijn achtergrond kan je natuurlijk pas optimaal genieten van sekstoys! Ik test dus elke maand de toys uit waarvoor ik de handleiding schrijf. Geef toe, er zijn ergere jobs op de wereld, toch? En voor de mensen die het zich afvragen (want die vraag krijg ik standaard): nee, dat zorgt er niet voor dat ik de zin in gewone seks of seks met mijn man verlies. Integendeel. Je seksueel systeem moet je gevoed houden en sinds ik voor Ladies Night werk, mag dat seksueel systeem van mij dus niet klagen!

Libido

En zo kom ik misschien bij wel de grootste misvatting over ‘zin in seks’: dat het iets aangeboren zou zijn. Je hebt een hoog libido of je hebt een laag libido. Dat verandert niet en daar kan je zelf niet veel aan doen. En daarbij hebben mannen natuurlijk een hoger libido dan vrouwen, want zij hebben meer testosteron. Tja, zo eenvoudig zit dat allemaal niet! Je hebt een seksueel systeem dat door veel invloeden beïnvloed wordt en onze hormonen spelen zeker een rol, maar niet de belangrijkste! Veel belangrijker is de context: zin maken in seks, ruimte maken voor seks (in je hoofd en je leven) én bewust prikkels opzoeken zodat je seksueel systeem ‘wakker’ blijft.

5 goede aankopen!

In deze blog zet ik graag vijf goede aankopen op een rij die kunnen helpen om de goesting levend te houden. Want geef toe, een van de beste investeringen is toch een investering in je seksleven?

  1. Mooie lingerie

    Eerlijk is eerlijk, niemand voelt zich echt verleidelijk in Bridget Jones-ondergoed. Uiteraard zit dat gemakkelijk en is daar ook helemaal niks mis mee. Maar als je je écht sexy wil voelen, helpt het vaak om ook een écht sexy setje aan te doen. Helemaal als je daarboven best braaf gekleed bent en bijvoorbeeld de voorbeeldige schoondochter aan het uithangen bent. Ze moesten eens weten wat je daaronder aan hebt… Alleen die stiekeme gedachte al kan opwindend zijn!

  2. Een verleidelijk parfum

    Onderzoek geeft aan dat emoties het meeste geprikkeld worden door geuren. En ook bepalen geuren onbewust heel vaak tot wie we ons al dan niet aangetrokken voelen. Vandaar dat je jezelf ook een stuk meer sexy kan voelen met een verleidelijk parfum op. Zo eentje dat alleen mensen die dicht genoeg bij je komen kunnen ruiken en dat je ook aanbrengt op de plaatsen waar alleen een zorgvuldige lover zich begeeft…

  3. Porna-films

    Net als mannen reageren vrouwen lichamelijk het felste op bewegende beelden: hiervan zien we bij de meeste vrouwen het lichaam reageren binnen de drie hartslagen. Erg snel dus! Helaas zijn de meeste pornofilms nogal vrouwonvriendelijk, iets waar vrouwen soms op afknappen. Daarom dat er tegenwoordig meer en meer pornafilms op de markt komen: vrouwvriendelijke films die ook lekker expliciet zijn en dus tot opwinding leiden.

  4. Een goed glijmiddel

    Tja, als je deze blog al langer leest, weet je het: ik ben een zeer grote fan van glijmiddel. Het maakt alles zoveel beter: een massage, manuele seks, penetratieseks, het gebruik van speeltjes… Vaak heeft glijmiddel een wat negatief imago: alsof alleen frigide vrouwen het ‘nodig’ hebben. Dat is dus niet zo! Onderzoek geeft aan dat zowel mannen als vrouwen mentaal opgewonden kunnen zijn, zonder dat hun lichaam hierop reageert. Glijmiddel is dan een ideale uitkomst!

  5. Een sekstoy, eender welke, maar bij voorkeur eentje die je nog niet kent

    Deze hadden jullie zien aankomen he! Maar je seksleven gevoed houden, dat doe je ook door je seksleven afwisselend te houden. Als je op voorhand al weet hoe er gevreeën gaat worden, dan is de zin na verloop van tijd ver te zoeken. Seksspeeltjes kunnen dan helpen om samen eens iets anders te ervaren. Om samen te zoeken, te lachen, samen op een andere manier klaar te komen. Afwisseling van spijs doet eten, ook seksueel. En dan verander je beter van seksspeeltje dan van partner! 😉

Jullie weten dus wat te doen, komende maand…. 🙂

Kus, Kaat!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!