KAAT | De kunst van het vingeren

Tips van Kaat Bollen de kunst van het vingeren blog afbeelding

Hartjesfeest

Wat ben ik blij dat januari erop zit. Daar waar januari voor mij meestal een maand is van het jaar stilletjes op te starten, was het dit jaar een ontzettend heftige maand. Maar ze is om. En dat is goed. Februari was een heel stuk beter. Ik, mijn man en mijn kindjes vierden ‘hartjesfeest’ (aka Valentijn) en hoewel niet erg romantisch of erotisch, was dat toch erg tof. Toch hoop ik voor jullie dat jullie Valentijn een stukje spannender was. Misschien wel met dank aan de tips uit mijn vorige blog?

Ik vind het zo fijn om toch nog een beetje voor jullie te blijven bloggen. Met Corona zie ik veel minder mensen: enkel nauwe vrienden/familie en de mensen in mijn praktijk. Maar ik geef geen lezingen meer, ik heb minder contact met dames die naar (online) Ladies Night party’s komen. Dus ik kan voor minder mensen seksueel een verschil maken. En dat is natuurlijk wel mijn missie!

Daarom dat ik zo blij ben met de blogs. Op deze manier kan ik jullie op afstand ook wat inspireren! Het kan maar helpen he! Zeker in Corona-tijden…

10 tips voor mindblowing manuele seks bij haar!

Een tijdje geleden zette ik jullie bijvoorbeeld op de weg met tips voor een mindblowing blowjob. Eén van jullie lezers stuurde mij een berichtje via Instagram en vroeg vergelijkbare tips om het vingeren tot kunst te verheffen. En tja, vermits ik helemaal sta voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen én net die orgasmekloof wil helpen verkleinen, ga ik hier graag op in! Daarom heb ik in deze blog voor jullie 10 tips om de manuele seks bij haar nog lekkerder te maken!

Hoog tijd dus om het voorspel te herwaarderen en vanavond eens enkel en alleen een potje vingeren op het menu te zetten.

Tease gedurende de dag

Vingeren beschouwen we vaak als voorspel. Voorspel tot het echte werk zeg maar. Bullshit natuurlijk. Vingeren kan ook het hoofdgerecht zijn, in plaats van enkel het voorgerecht! Meer nog, de meeste vrouwen komen niet klaar van penetratie. Hoog tijd dus om het voorspel te herwaarderen en vanavond eens enkel en alleen een potje vingeren op het menu te zetten.
Wat je wel kan doen, is voorspel voor het vingeren te introduceren. Daarmee bedoel ik dat je je partner de hele dag al opwarmt. Dat je lief voor haar bent, hier en daar een stoute opmerking maakt of haar een stiekeme knipoog toewerpt. Dat je haar eens vastpakt of een tik op haar billen geeft. Alles waarvan je weet dat het de sfeer ten goede komt en dat het haar wat opwarmt voor wat ’s avonds komen gaat!

Bouw op

Wanneer het dan avond is en jullie overschakelen van dat voorspel tot het meer erotische werk, is het heel belangrijk om op te bouwen. Duik niet meteen op je doel (aka haar vulva) af, maar begin eens met ouderwets te tongzoenen. Dat is iets wat vaak uit ons repertoire verdwijnt, maar waar de meeste vrouwen erg opgewonden van raken. Verken na het zoenen de rest van haar lichaam en neem hier je tijd voor. Je kan dit met je mond of vingers doen, met of zonder massageolie. Maar zorg dat haar hele lichaam én haar geest verder opgewarmd raken voor wat nu wel heel snel komen gaat!

Let op haar lichaamstaal

Hou hierbij steeds haar lichaamstaal goed in de gaten. Sommige vrouwen vinden het nog wat moeilijk om letterlijk te communiceren over wat ze graag hebben. Gelukkig geeft hun lichaam wel veel prijs. Let hierbij bijvoorbeeld op haar ademhaling. Hoe sneller en oppervlakkiger ze ademhaalt, hoe meer opgewonden ze is. Dit geeft aan dat je dus mag overschakelen naar een volgend stapje. Het is sowieso wel handig om dit even te checken bij haar. Doe dit liefst op een sexy manier. Zeg niet: Zo, mag ik er dan nu aan beginnen? Maar kijk haar diep in de ogen en zeg: Ik denk dat je het wel lekker vind als ik je nu verder verwen, toch?

Bovendien is het ook erg leuk om haar op deze manier wat te plagen.

Focus je vooral op de vulva

Wanneer je dan na de nodige omzwervingen op haar lichaam bij de vulva bent aangekomen, neem dan hier ook je tijd voor. Streel eerst haar venusheuvel en vervolgens de buitenkant van haar buitenste schaamlippen. Geef ook voldoende tijd aan haar bovenbenen, deze zijn bij veel vrouwen namelijk ook erg gevoelig! Bovendien is het ook erg leuk om haar op deze manier wat te plagen. Ze weet wel dat je uiteindelijk bij haar clitoris zal belanden, maar dat wat opbouwen en haar daar net niet om laten smeken maakt het net zo sexy. Het feit dat jij bepaalt wanneer je haar stimuleert en hoe is hetgeen wat het vingeren een extra dimensie geeft!

Focus je daarna vooral op de clitoris

Wanneer je de vulva voldoende aandacht gegeven hebt, kan je vervolgens haar schaamlippen zachtjes opendoen en ook de binnenste schaamlippen verwennen. Maak niet de klassieke fout om bij het vingeren vooral een vinger in de vagina in te brengen en hier enthousiast mee te bewegen. Hoewel je dit soms in pornofilms ziet, is dit niet wat de meeste vrouwen lekker vinden bij het vingeren. In de vagina zelf zitten niet veel zenuwuiteinden, dus dit zal niet veel effect hebben. Beter focus je je dus op de clitoris. Probeer deze op verschillende manieren te stimuleren en blijf hierbij goed letten op haar lichaamstaal. Haar lichaam zal je wel laten weten wanneer je iets gevonden hebt dat ze lekker vindt!

Gebruik genoeg glijmiddel

Bij het stimuleren van clitoris is het erg belangrijk om steeds glijmiddel te gebruiken. De clitoris heeft zelf immers geen kliertjes die instaan voor de vochtsecretie. Hoe vochtig een vrouw ook is, dit vocht zal zich beperken tot de vagina en daar heb je vingergewijs dus niet zoveel aan. Zorg dus dat je glijmiddel klaarstaat. Begin met een beetje glijmiddel. Wanneer je meteen teveel gebruikt, kan het zijn dat de prikkels minder binnen komen en dat zou jammer zijn. Beter kan je dus starten met een drupje en eventueel opbouwen.

Een speeltje trilt altijd intenser dan een vinger, tong of penis kan doen en is voor sommige vrouwen dus stimulerender.

Haal er eventueel een seksspeeltje bij

Wanneer je een extra dimensie aan het vingeren wil toevoegen, kan je overwegen om er ook een seksspeeltje aan toe te voegen. Een speeltje trilt altijd intenser dan een vinger, tong of penis kan doen en is voor sommige vrouwen dus stimulerender. Check op voorhand wel even af bij haar of ze hier voor openstaat! Als je vrouw dit ziet zitten en je het zelf ook een opwindende gedachte vindt, kan een speeltje een fijne toevoeging zijn. Best gebruik je hiervoor een bulletvibrator die je dus niet inwendig gebruikt, maar die je hanteert om de clitoris te verwennen. Ook hierbij is het uiteraard belangrijk om genoeg glijmiddel te gebruiken!

Varieer qua druk en tempo

Of je een speeltje of je vingers gebruikt, belangrijk is sowieso om het vingeren interessant te houden. Een goede opbouw daarin is essentieel. Als jullie deze tips volgen lukt dat zeker al, want dan ga je van algemeen voorspel, naar erotisch voorspel naar het verwennen van haar vulva, naar het verwennen van haar clitoris. Dat kan al tellen qua opbouw! Maar ook binnen het vingeren zelf is opbouw key. Dat wil zeggen dat je begint met trage bewegingen in de buurt van de clitoris, met weinig druk. Hoe meer opgewonden ze wordt, hoe sneller je kan gaan en hoe meer druk je kan gebruiken.

Hou hierbij wel goed in de gaten hoe gevoelig haar clitoris wordt. Vrouwen hebben namelijk ook een clitoriskapje dat over de clitoris zit. Wanneer vrouwen erg opgewonden zijn, gaat dit zich terug trekken, waardoor de clitoris wat bloot komt te liggen. Sommige vrouwen vinden rechtstreekse stimulatie van de clitoris dan te gevoelig. Dan kan het helpen om wat extra glijmiddel te gebruiken of meer de buurt van de clitoris te stimuleren. Haar vragen om terug haar slipje aan te doen en haar zo verder stimuleren kan ook helpen!

Heb aandacht voor het naspel

Wanneer je haar uiteindelijk tot een hoogtepunt gebracht hebt (en dat moet met deze tips zeker lukken!), is het belangrijk om het vrijen niet meteen af te kappen. Blijf haar nog even strelen (maar niet meer op de clitoris of de binnenste schaamlippen) en pak haar vast. Kus haar nog wat, streel haar door haar haar. Een goed naspel zorgt ervoor dat jullie in schoonheid kunnen eindigen.

Herhaal regelmatig

Voila, je hebt nu het vingeren onder de knie. Maar, al doende leert men. Blijf deze tips dus regelmatig uitproberen om je verder te bekwamen in de edele kunst van het vingeren.

Geniet ervan samen!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!