Het recept voor betere seks

Recept betere seks

Mathilde Mackowski

Mathilde Mackowski is mede-eigenaar van de online seksshop Sinful en leeft voor het verbeteren van het seksleven van Scandinaviërs door middel van seksspeeltjes. Natuurlijk begrijpen wij als Ladies Night Homeparties he-le-maal de missie van deze vrouw. Mede dankzij Sinful is Mathilde uitgegroeid tot een hooggewaardeerde seks- en relatie expert en ze verschijnt dan ook regelmatig in de Deense media. Vandaag verassen wij jullie met haar adviezen waarvan het water je in de mond zal lopen: het beste voedsel voor betere seks. SMULLEN MAAR!

Seks na het diner

Je hebt vast wel eens uitgebreid in de keuken gestaan voor een romantische date, die hopelijk uit zou lopen op een happy end. Waarschijnlijk heb je uren staan zwoegen om een waar feestmaal op tafel te toveren om indruk te maken op je date; een maaltijd waarna jullie beiden waarschijnlijk propvol zaten, in plaats van opgewekt en in de mood voor een sensueel avontuur. Niet echt de avond die je in gedachte had, wel?

Gerechten voor na en tijdens de seks

Na een tal van deze ervaringen besloot Mathilde op zoek te gaan naar gerechten die goed zijn binnen te houden alvorens een stevig potje tussen de lakens, en naar snacks die zelfs tijdens lange, hete sessies kunnen worden gegeten om jullie weer een extra boost te geven.

Tijdens haar zoektocht ontdekte ze veel gerechten die goed zijn voor je mojo en die je hersenen, lichaam en smaakpapillen tegelijk voeden. Echter zijn niet al deze gerechten even geschikt om te nuttigen alvorens heavy activity. Onderstaand geeft Mathilde advies waar je aan moet denken wanneer je jouw diner-plannen maakt. Ook geeft ze twee van haar favoriete recepten voor sex food waarvan je meer energie krijgt en die jouw seksuele prestaties zullen verhogen. Begint je maag al te rommelen?

Zware maaltijden beïnvloeden je libido

Wellicht houden jullie beiden van een flink stuk steak met jus en friet. Wanneer je wilt dat de avond happy eindigt is het verstandiger om voor een lichtere maaltijd te kiezen. Gerechten met veel vlees, zetmeel en vet kunnen resulteren in een opgeblazen gevoel, wellicht in combinatie met ongewilde luchtjes; niet echt sexy. Lichtere maaltijden prikkelen je smaakpapillen én voorzien je lichaam van de vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Ga dus voor een heerlijke salade of bijvoorbeeld verse vis.

Alcohol

Wijn laat je diner vaak net iets beter smaken en maakt de avond compleet, waardoor het een veelgemaakte keuze is tijdens een romantisch diner. Daarnaast kan het jouw (eventuele) zenuwen kalmeren, waardoor een paar slokjes (vooral bij een eerste date) de avond soms net iets gemakkelijker verloopt. MAAR… alcohol zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent voor aanraking. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het zou zonde zijn als je iets van deze sensuele avond zou moeten missen, toch?

Nog een minpunt van alcohol: het kan van invloed zijn op het krijgen- en blijven behouden van zijn erectie. Houd het dus maar bij een paar nipjes van dat heerlijke glaasje rood.

Mojo-juice

Het verbeteren van je seksleven vereist enige voorbereiding. Beginnend bij de ochtend van je date. Het is verstandig om te zorgen dat je dan al nuttige voedingsstoffen nuttigt en verteert. Mathilde raadpleegde hiervoor één van Scandinavië’s meest gewaardeerde food gur Umahro Cadigan voor advies. Umahro is gespecialiseerd in biochemie, gezondheid-gastronomie en geneeskunde. Als iemand weet hoe jij een mean, lean sexmachine wordt, dan is hij het wel.

Umahro adviseert om de dag te beginnen met een vers sapje gemaakt van gember, rode biet, appel en citroen. De combinatie van deze ingrediënten verbetert je bloedsomloop. Dat is precies wat je nodig hebt wanneer je jouw gevoeligheid wilt verbeteren, beter wil kunnen presenteren en het langer wilt kunnen volhouden tussen de lakens.

Wanneer je het sapje drinkt maakt niet uit: ’s ochtends, ’s middags of net voor je date. Je kan het zelfs deel uit laten maken van je dagelijkse routine voor een verhoogd libido, en om je lichaam te voorzien van meer energie.

Het recept | Umahro’s sap

Benodigdheden:

 • Sapcentrifuge
 • 25 tot 100 gram gember, afhankelijk van hoe pittig je het sapje wilt maken. Als je niet zo van gember houdt, gebruik dat minder gember en meer rode biet.
 • 500 gram ongeschilde, gewassen rode bieten
 • 1 appel
 • 1 citroen met schil

Kies voor biologische ingrediënten als dat mogelijk is. Deze voorzien je van de meeste voedingsstoffen. Zo niet, zorg dan in ieder geval voor een biologische citroen zodat de schil niet behandeld is. Dit is belangrijk omdat je deze ook in het sap gebruikt.

Doe alle ingrediënten in een sapcentrifuge. Wanneer de ingrediënten te groot zijn, snij deze dan voordat je ze in de centrifuge stopt. Het sapje is binnen enkele seconde klaar. Enjoy!

Bijtank snacks

Wanneer je voor een uitgebreide sessie gaat, heb je af en toe een pauze momentje nodig; helemaal wanneer je er meerdere keren per dag van wilt genieten. Wanneer je tijdens zo’n momentje kiest voor een juiste snack, voorzie je jouw brein van nieuwe energie en kan je sneller nóg een keer.
Twee heerlijke snacks, die tevens ook makkelijk te verteren zijn, zijn aardbeien en pure chocolade (met een hoog cacao gehalte (70-85%)). Maar als je écht iets lekkers wilt, moet je Umahro’s ijsrecept eens proberen. Het ijs is gezond, duurt maar 3 minuutjes om te maken en zit vol lekkers. Het enige nadeel is dat je de restjes niet opnieuw kan invriezen. Je zult alles dus in één keer moeten opeten. Vervelend ;-).

Het recept | Umahro’s ijs

Benodigdheden (voor vier porties):

 • Keukenmachine (het werkt misschien niet in een blender)
 • 300 gram bevroren bessen, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen en/of frambozen
 • 1 banaan of een halve mango
 • 10 tot 12 gedroogde, pitloze dadels of gedroogde abrikoos
 • 1 dl kokosmelk of versgeperst biologisch citroen- of sinaasappelsap
 • 0,25 theelepel vanille poeder
 • 0,50 theelepel kaneel

Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het voor een paar minuten totdat alles goed gemengd is tot een glad mengsels van ijs. Smullen maarrrr!

Oral Pleasures

Een andere manier om de seks een beetje meer ‘smaak’ te geven: Oral Pleasures. Hiermee maak je orale sex (nog) lekkerder, het is zelfs ook als glijmiddel te gebruiken. Oral Pleasures zijn er in verschillende smaken, bijvoorbeeld  Pink Champagne. Of ga je voor een heerlijke bodypaint?

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!