KAAT | Seksuologieles voor de consulentes

Kaat Bollen over haar opleiding

door seksuologe Kaat Bollen

EduKaatie

Het is herfst ondertussen. En hoewel ik zeker van de herfstkleuren hou, is dit toch meestal niet mijn favoriete seizoen. Toch heb ik er dit jaar nog niet echt bij kunnen stilstaan; het is nogal druk. Maar dat is goed, dan heb ik tenminste iets om handen! En omdat ik het geluk heb dat mijn werk zo divers is, is werken ook gewoon heel tof. In september ben ik extra veel voor Ladies Night bezig geweest: ik heb een groot deel van de Nederlandse consulentes namelijk een portie EduKaatie gegeven. Ja, dat leest u goed, geen educatie, maar EduKaatie. Dit was een hele dag waarop ik de consulentes de grondbeginselen van de seksuologie bijbracht. Dat klinkt goed hè? Om je er een beeld bij te geven, kijk zeker naar onderstaand filmpje!

Seksuele opvoeding

Je ziet het, het waren twee waanzinnige dagen! Wat heb ik genoten. Ik vind weinig zo fijn om mijn kennis over seksualiteit en het menselijk lichaam bijbrengen aan mensen die hier ook écht geïnteresseerd in zijn! Uiteraard hadden de consulentes al best veel kennis, maar toch verbaasd het mij vaak, bijvoorbeeld ook als ik lesgeef op de Hogeschool, hoeveel mensen bepaalde dingen nog niet weten. Dat mag ook niet verwonderen: we hebben eigenlijk maar zeer weinig kanalen die ons juiste info over seksualiteit geven.

Ooit krijgen we op school iets van seksuele opvoeding. Maar wees eerlijk, die lessen zijn vaak zo saai dat een mens er eerder aseksueel dan nieuwsgierig van zou worden! Zo had ik ooit mijn nichtje dat na die lessen naar me toe kwam. Of ze me wat mocht vragen, want ik was toch seksuologe en ik zou toch wat van seks weten. ‘Tante Kaat’, zo begon ze, ’seks hè, je kan daar zwanger van worden, je kan daar vieze ziektes van krijgen. Waarom hebben mensen eigenlijk seks?’ Ik kon haar begrijpen, als je het met die info moet doen… Verder hebben we enkel nog tv-programma’s (die vaak sensatiebelust zijn) of porno (wat vaak niet realistisch is) om ons een beeld te vormen van seksualiteit. Een beeld wat vaak niet klopt!

3 seksuele feitjes:

Net daarom dat ik het zo waardevol vond om de Ladies Night consulentes EduKaatie te mogen geven! Op deze manier komt al die juiste en handige info misschien ook ooit in jullie slaapkamer terecht! Om erachter te komen of jullie ook wat opheldering van jullie kennis kunnen gebruiken, deel ik graag drie seksuele feitjes die jullie misschien nog niet weten.

  1. Alle begin van het leven is vrouwelijk. Net zoals bij IKEA-meubelen starten zowel mannen als vrouwen met hetzelfde startpakket. In het begin is een foetus dus nog niet man of vrouw, maar ongeslachtelijk. Het is pas wanneer de geslachtshormonen hun werk beginnen doen dat het evolueert naar mannelijk of vrouwelijk. Daarom dat mannen bijvoorbeeld tepels hebben: deze zijn al aangelegd voor deze geslachtsdifferentiatie plaats vindt. Wat extra schroefjes in zo’n IKEA-pakket, zeg maar. En ook daarom dat er bij de mannen een lijntje op de balzak zit. De balzak is namelijk gemaakt van de schaamlippen van dat ongeslachtelijke foetusje die tegen elkaar gegroeid zijn. Boeiend hè!
  2. Doordat we starten met hetzelfde basispakket kan het natuurlijk ook niet echt zijn dat het mannelijke geslachtsorgaan zo groot is en het vrouwelijke relatief veel kleiner. Dat is dus ook niet zo, maar bij de vrouw bevindt zich het grootste deel van de clitoris inwendig! Het bolletje dat je aan de buitenkant ziet, is het topje van de ijsberg: er zit veel en veel meer onder! Benieuwd hoe een clitoris in 3D eruitziet? De Ladies Night consulente toont je hem graag! Je gaat niet weten wat je ziet…
  3. Er is bij vrouwen maar 20% overlap tussen de mentale opwinding en de lichamelijke opwinding. En dat is weinig! Dit wil zeggen dat een vrouw mentaal erg opgewonden kan zijn, maar toch niet vochtig en omgekeerd kan het dus ook zijn dat een vrouw erg vochtig is, maar er mentaal toch echt geen zin in heeft. Daarom dat je dus echt glijmiddel in je Nachtkastje moet hebben: je weet nooit of je lichaam reageert en als het reageert, hoe het dan reageert. Bij mannen is die overlap een stuk groter trouwens, maar liefst 50%! De kans dat een man opgewonden is als hij een erectie heeft is dus reëel, maar dat hoeft ook niet altijd het geval te zijn. Denk hierbij maar aan de befaamde ODOL, de Ontzettende Dikke Ochtend Erectie: mannen zijn meestal niet opgewonden dan!

Boek een party bij een echte sexperte

Voilà, drie kleine feitjes waar jij misschien nog nooit van gehoord had… De consulentes van Ladies Night in elk geval wel! Een heel groot deel mag zich na de EduKaatie namelijk een echte Sexperte noemen. Een extra reden, naast de ontzettende leuke toys natuurlijk, om nog eens een Ladies Night (in Nederland of België) te organiseren!

Kus, Kaat!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!