KAAT | Erotische spellen

Erotische Kaartspellen door Kaat

Door seksuologe Kaat Bollen.

Hier ben ik weer! Weten jullie nog hoe trots ik was toen ik jullie mijn allereerste seksspeeltje, de Dailykaat, kon voorstellen? Wel, vandaag kan ik jullie twee nieuwe leden van de familie voorstellen! Neen neen, ik ben niet weer zwanger van een tweeling (laat het zeg!), maar ik heb als vervolg op mijn seksspeeltje, twee erotische gezelschapsspelletjes op de markt gebracht. Een toy is natuurlijk een fantastische aanwinst en kan veel goeds voor je seksleven betekenen, maar ik merkte in mijn praktijk dat veel koppels daar nog niet aan toe zijn. Dat ze het moeilijk vinden om te praten over hun seksuele wensen en voorkeuren, laat staan dat ze meteen weten welk seksspeeltje wat voor hen zou zijn.

Hoe blijf je praten over seks?

De meeste koppels in mijn praktijk zijn al een tijdje samen en zijn het praten over seks wat verleerd. Als we pas net samen zijn en elkaar nog moeten leren kennen, is het vaak logisch en makkelijk om over seks te praten. Samen op verkenningstocht, spannend! Maar zodra koppels langer samen zijn, gaan ze er vanuit dat ze zichzelf en de ander kennen en wordt het praten over seks langzaam maar zeker afgeschaft. Daar dan ineens, out of the blue, opnieuw mee beginnen is niet zo gemakkelijk.

Daarom dat het kan helpen als er attributen zijn die de drempel wat verlagen. En zo vond ik er als seksuoloog maar weinig op de huidige markt! Ja, er zijn erotische gezelschapsspelletjes, maar de meesten zitten al meteen vol met (kinky) opdrachten en anderen hebben vaak een sensationeel randje. Ik had als seksuoloog het perfecte spel nog niet gevonden. Het spel dat ik aan elk van mijn koppels zou aanraden…

Eerste erotische spel: Let’s Talk About Sex!

Dus daarom heb ik het maar zelf gemaakt, uiteraard weer in samenwerking met Ladies Night Homeparties. Mijn eerste spel Let’s talk about Sex bevat 52 kaartjes, met op elk kaartje een vraag over seksualiteit. Deze zijn heel divers, gaande van ervaringen, over fantasieën tot je seksuele bucketlist. Op deze manier leer je jezelf en je partner (her)ontdekken. Als psychologe en seksuologe heb ik er uiteraard ook voor gezorgd dat veel van deze vragen erg leuk zijn, maar dat er ook veel oplossingsgerichte vragen tussen zitten.

Vragen waardoor je je seksleven wat in vraag gaat stellen en waardoor je misschien verbeteringen kan aanbrengen. Al ben ik ervan overtuigd dat je seksleven er door het spelen van dit spel sowieso op vooruit gaat. Goede seks begint immers met goede communicatie! En een goed gesprek starten over seks is nu eenmaal net iets gemakkelijker als de eerste vraag op een kaartje geschreven staat. Daarna zijn jullie vast vertrokken…

Let's Talk About Sex

Tweede erotische spel: What Couples Want!

Maar natuurlijk, praatjes vullen geen gaatjes. Sommige koppels zijn al langer samen, kunnen goed communiceren over seks, maar zijn toch in een seksuele sleur terecht gekomen en hebben even geen inspiratie meer. Niet zo raar als je al jaren samen bent natuurlijk! Maar ook daarvoor heb ik een oplossing; mijn ander erotisch gezelschapsspel What Couples Want. Dit spel bestaat uit twee kaartdoosjes, eentje voor hem en eentje voor haar. In elk doosje zitten 52 seksuele opdrachten. Opdrachten waarvan je wel eens wil dat je partner ze uitvoert. Deze kaartjes maken het gemakkelijker om dit duidelijk te maken (je geeft hem of haar gewoon een kaartje!) en geven ook inspiratie: 52 kaartjes staan garant voor 52 verschillende, maar opwindende vrijpartijen! Bovendien heeft je partner ook nog eens 52 kaartjes….

What Couples Want

Met dit spel kan je trouwens erg creatief aan de slag: je kan je partner gewoon af en toe een kaartje geven, maar je kan ook samen een bucketlist opstellen van 20 dingen die jullie wel eens willen doen, of je kan je eigen top 10 aan je partner geven en vragen om je regelmatig met de verwezenlijking van een kaartje te verrassen… Of voor de durvers onder jullie: organiseer elke week een erotische avond waarbij jullie blind een kaartje trekken en ga ervoor..

Ik denk dat deze twee spelletjes ideaal zijn voor iedereen die vindt dat zijn/haar seksleven wel een nieuwe impuls kan gebruiken. Door woorden of door daden…

Veel plezier ermee!
Kus, Kaat

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!