Kaat geeft Raad | Heet, heter, heetst

Kaat geeft raad, heet heter heetst

Door seksuologe Kaat Bollen.

Te warm voor seks?

Phoeh! Wat is het tegenwoordig warm he! Voor mij is het net iets te heet. En dan heb ik het uiteraard vooral over de temperaturen. Ik merk zowel bij mijzelf als in mijn praktijk dat als het te warm wordt, de zin om te vrijen vaak afneemt. We plakken allemaal, voelen ons allemaal enigszins oncomfortabel en hebben al helemaal geen zin in een ander zwetend lijf bovenop ons. Heel goed te begrijpen en ook helemaal niet erg. Zoals met alles in het leven (je werk, sporten, de opvoeding van je kids, ….) zijn er altijd momenten dat het goed gaat, maar ook momenten dat het moeilijker gaat. Dat is normaal en dat is oké.

Leg de lat niet te hoog, bedenk mogelijkheden

Ik zeg altijd: we verwachten toch ook niet van onszelf dat we ons gezin elke avond een driesterren maaltijd voorschotelen, waarom verwachten we dan wel altijd driesterren seks te hebben? Als je van de tien vrijpartijen twee keer goede seks hebt, twee keer sukkelseks hebt en zes keer gewone, mainstream, seks hebt, ben je als koppel al goed bezig! Het is dus heel belangrijk om de lat niet te hoog te leggen, dat leidt enkel tot teleurstellingen. Zeker als het zo warm is! Geef jezelf dus wat credits en kijk naar wat wel mogelijk is bij dit weer.

Bewaak de erotiek tussen jullie!

Het allerbelangrijkste daarbij blijft om de erotische dimensie tussen jullie als koppel te bewaken. Je hoeft heus geen twee keer per week (of zelfs per maand) seks te hebben om toch te voelen dat jullie een koppel zijn. Want hoewel er uiteraard nog andere factoren zijn die een koppel onderscheiden van twee goede vrienden, is erotiek vaak toch de belangrijkste en meest uitgesproken factor.

Wanneer de spanning tussen een koppel verdwijnt, hoor ik in mijn praktijk dat men vaak spreekt over leven als broer en zus. Dat kan lang goed gaan hoor, tot er op een gegeven een bekoorlijke man of vrouw passeert die het erotische ineens terug actief maakt. Ai. Dat willen we uiteraard niet riskeren! En niet alleen dat, een leven met erotiek is ook gewoon veel leuker dan een leven waarin dat ontbreekt. Het is toch een beetje de jus. Zonder is het ook lekker, maar toch minder smeuïg.

Tien ideeën voor seks tijdens de hitte

Daarom geef ik jullie in deze blog graag tien ideeën om te doen bij heet weer om ook de hitte in jullie relatie te bewaken, zonder dat jullie daarbij hoeven te gaan zwemmen in elkaars zweet. Sorry voor de beelddenkers onder jullie!

 1. Probeer elkaar vaker een tongzoen te geven.
  Vaak is een tongzoen nog intiemer dan een potje penetratie seks. Het is niet voor niets dat vrouwen van lichte zeden dit meestal niet willen. Bovendien is een goede zoen een stuk minder zweterig, maar wel erg erotisch. En, het hoeft niet te lang te duren en je hoeft je er niet voor uit te kleden. Het is altijd wel in te passen dus!
 2. Ga samen onder de douche.
  Verkoeling is met dit weer erg gewenst, onder welke vorm dan ook. Vermoedelijk springen jullie vaak onder de douche. Vaker dan normaal. Niet altijd om schoon te worden, maar ook om verkoeling te vinden. En wanneer je niet perse gewassen moet worden en je conditioner toch niet hoeft in te werken, waarom zou je je partner dan niet mee uitnodigen? Dan kan hij je inzepen, afspoelen en na de douche lekker afdrogen.
 3. Slaap naakt
  Het is momenteel echt te warm voor overbodige kledingstukken. Waarom dus nog een pyjama dragen? Of zelfs een slipje en topje in bed? Hoe minder je draagt, hoe koeler het aanvoelt. Ik raad sowieso aan om naakt te slapen (het verhoogt de kans op een fijne vrijpartij, omdat er minder barrières zijn), maar in de zomer al helemaal! Ook al gebeurt er niets, je naakte partner in de buurt hebben kan erg erotisch zijn. Het oog wil immers ook wat!
 4. Masturbeer gezamenlijk (maar apart)
  Je mag dan geen behoefte hebben aan een ander zwetend lijf op het jouwe, dat wil uiteraard niet zeggen dat je niet wilt klaarkomen. Een orgasme kan zo deugd doen! Zeker als het erg warm is, kan het een fijne ervaring zijn om elk apart te masturberen maar elkaar daarbij wel diep in de ogen te kijken. Het zal je verrassen hoe intiem dit is!
 5. Ga skinny dippen
  Water brengt altijd verkoeling. Niet alleen onder de douche, ook gaan zwemmen kan voor de nodige afkoeling zorgen. Zeker als je daarbij geen zwembroek of zwempak aandoet. Waarom gaan jullie ’s nachts dus niet eens stiekem skinny dippen? Het spannende hieraan zorgt voor een extra intens effect!
 6. Trek een frisse fles wijn open en doe een erotisch gezelschapsspel
  Uiteraard is een fijne vrijpartij de ultieme manier van Q-time doorbrengen samen. Maar Q-time met kleren aan moet ook niet onderschat worden. Waarom nemen jullie dus niet een lekker glaasje wijn en doen jullie ondertussen een erotische gezelschapsspel? Er zijn ondertussen verschillende soorten op de markt (ook zonder opdrachten, want daarvoor is het mogelijk te warm) en je leert elkaar hierdoor een stuk beter kennen op erotisch vlak. Kennis die jullie kunnen gebruiken eens de temperaturen weer wat dragelijker worden!
 7. Masseer elkaar met massageolie uit de koelkast
  Een massage doet altijd deugd. Tenzij het te warm is, dan kan het al snel too much zijn. Tenzij je de massageolie in de koelkast bewaard natuurlijk! Dan wordt het meteen een heel andere ervaring. Probeer het maar eens!
 8. Geef elkaar orale seks met behulp van een ijsklontje
  Orale seks met ijsblokjes, het lijkt iets te zijn voor pubers die nog aan het experimenteren zijn met alle vormen van seks. Maar waarom eigenlijk? De koude zorgt voor een onverwachts effect en zeker wanneer je je partner blinddoekt, zodat hij/zij niet weet wanneer de koude eraan komt, is het extra spannend. Bovendien kunnen jullie de ijsklontjes daarna nog gebruiken om elkaar te masseren of elkaar op een andere manier te verwennen…
 9. Gebruik een seksspeeltje op afstandsbediening
  Te lijfelijk contact, dat moet je niet doen bij deze temperaturen. Maar tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg hulpmiddelen op de markt waardoor je elkaar kan laten klaarkomen, zonder je partner zelfs aan te raken! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vaginale eitjes of een U-vibe op afstandsbediening. Erg opwindend, zeer effectief en ideaal bij kwik boven de dertig graden!
 10. Heb seks in de kelder of voor de vriezer
  Uiteraard kan je experimenteren met andere vormen van indirecte seks. En dat kan een erg boeiende verkenningstocht zijn. Maar toch hebben de meeste mensen zo nu en dan ook echt zin in de goede oude penetratie seks. Om dat tegenwoordig een beetje draagbaar te houden raad ik aan om daarvoor af te zakken naar de koelere plekken in huis, zoals de kelder of waarom niet voor een open vriezer? Het is sowieso een belevenis…

Ik hoop dat jullie er met deze tips in slagen om ondanks de onmenselijke temperaturen toch seksueel actief te blijven. De vakantie is immers dé periode om dichter naar elkaar toe te groeien, op elk vlak!

Kus, Kaat

 


Heb jij een vraag voor Kaat? Zit jij met zaken waar je eindelijk het juiste antwoord op wil weten? Dit is het moment!  Stuur je vraag door op kaat@ladiesnight.nl. Kaat weet jouw vraag ongetwijfeld te beantwoorden! 

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!