KAAT | Goede voornemens

Goede voornemens Kaat

Door seksuologe Kaat Bollen.

Kaat Bollen

Voor ik jullie met goede voornemens rond de oren sla, laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Kaat Bollen, een vurige (letterlijk én figuurlijk), Belgische seksuologe. Je kent me waarschijnlijk van mijn eerste boek, ‘Het Schaamhaarboek’. Voor dit boek deed ik bij meer dan 5000 mensen onderzoek naar hun schaamhaar gewoontes en de resultaten hiervan ben ik onder andere in De Wereld Draait Door gaan voorstellen. Want tot mijn verbazing zat de wereld daadwerkelijk op een boek over schaamhaar te wachten!

Na die eerste klapper volgde nog drie andere boeken (‘Het Borstenboek’, ‘Met drie in bed’ en ‘Het boek der lusten’) en vorig jaar ging ik voor het bewegende beeld en regisseerde ik mijn eerste porna film (een vrouwvriendelijke pornofilm). Tussen het schrijven en regisseren door, maak ik regelmatig mijn opwachting in programma’s als ‘Spuiten en Slikken’, ‘RTL Late Night’ en ‘Galileo’. De inspiratie hiervoor haal ik uit mijn eigen praktijk: ik werk al meerdere jaren als zelfstandige psychologe/seksuologe en heb al van alles zien passeren in mijn wachtruimte! Werken in de praktijk vind ik ook het meest boeiende onderdeel van mijn werk: mensen die vastgelopen zijn in hun seksualiteit, terug op het goede spoor brengen. Die blinkende oogjes als ik de therapie afrond: daar doe ik het voor!

Als je mijn hulp nodig hebt, hoef je tegenwoordig trouwens niet meer helemaal naar het verre België te komen; ik zal vanaf nu ook maandelijks een blog schrijven voor ‘Ladies Night’. Ook komt er elke maand een vlog online waarin ik jullie prangende vragen beantwoord. Zit je dus met zaken waar je eindelijk het juiste antwoord op wil weten? Dit is het moment! Laat hieronder je vraag achter of stuur hem door op kaat@ladiesnight.nl als je anoniem wil blijven. Ik ben zeker dat ik er wel raad mee weet! 😉

Niet enkel mama zijn

Maar goed, ik begon deze blog met goede voornemens, laat ik daar maar verder op gaan. 2017 was voor mij een erg bevlogen jaar: ik was zwanger van mijn eerste twee kindjes en beviel eind juni van onze schattige tweeling. Mama worden, een hele verandering! Mijn goed voornemen sluit hier naadloos bij aan. Ik ben vastbesloten om niet enkel mama te zijn of worden. Ik zie in mijn praktijk dat veel ouders hier ‘de fout in gaan’: ineens telt alleen het kleintje nog en komt de partner op de tweede plaats te staan. Natuurlijk versta ik dit: mama worden is zo overweldigend! Maar er is meer dan mama zijn alleen. Zo wil ik er in 2018 voor waken om naast mama, ook een goede partner én minnares te blijven. Het eerste reisje zonder de kids staat al gepland en stiekem tel ik af tot het zover is!

Goede voornemens

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Schenk jij je partner nog altijd voldoende aandacht? Zeker mensen die langer in een relatie zitten vinden hun partner op den duur vanzelfsprekend en ook op seksueel vlak ligt sleur snel op de loer. 
Laat ik jullie inspireren met vijf goede voornemens die hier komaf mee kunnen maken:

 1. Ga één keer per twee weken met je partner op date.
  Tut je op (zoals je vroeger ook gedaan zou hebben voor een eerste date), maak tijd voor elkaar en praat die avond niet over de kinderen.
 2. Maak één keer per week bewust tijd voor seksualiteit.
  Dit wil niet zeggen dat je dan perse seks moet hebben, maar probeer wel omstandigheden te creëren waarin het er van zou kunnen komen. Haal een lekker wijntje in huis, zet je smartphone af, steek wat kaarsjes aan of geef elkaar een massage. De opties zijn eindeloos. Denk als inspiratie eens terug aan de tijd dat jullie pas samen waren: op welke manier verleidden jullie elkaar toen?
 3. Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk.
  Niet alleen voor je partner trouwens, vooral voor jezelf. Wanneer voel je jezelf sexy? Uiteraard hoef je er niet elke dag uit te zijn als een bombshell, maar zo nu en dan jezelf aantrekkelijk voelen doet veel voor je zelfbeeld én je seksleven.
 4. Geef je partner regelmatig een complimentje.
  Zeker als koppels al langer samen zijn, hebben ze vaak de neiging om enkel te benoemen wat er stoort. Begrijpelijk, maar het komt de relatie niet ten goede! Probeer daarom regelmatig iets positiefs te zeggen tegen je partner. En aanvaard het ook wanneer je partner jou een complimentje geeft!
 5. Experimenteer eens wat meer op seksueel vlak.
  Wat sleur is op zich niet slecht, maar elke dag (of week of maand) hetzelfde eten, gaat op den duur vervelen. Haal er eens een seksspeeltje, spannende film of fijn glijmiddeltje bij. De komende maanden verklap ik jullie graag mijn favorieten!

Laten we wel realistisch blijven: al deze vijf voornemens centraal zetten in 2018 zal vermoedelijk niet lukken. Kies er eentje uit, en zet je daar volop voor in. Je relatie zal er wel bij varen!

Kus, Kaat

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!