KAAT | Het geheim van een goede (erotische) massage

Kaat Blog Massage

Vakantie = vrijen!

Augustus alweer! Ondertussen is het hoogzomer. Genieten! Ik hoop dat jullie er al een even deugddoende vakantie op hebben zitten als mij. Want zeker na die heftige coronatijd die achter ons ligt, denk ik dat we hier alleen behoefte aan hadden. Even terug de batterijtjes opladen in het gezelschap van degenen die we liefhebben. Zalig!

Ook seksueel is op vakantie gaan vaak een topper. Mensen zijn ontspannen, ontsnappen even uit hun dagelijkse context en kunnen de sleur wat achter zich laten. Vandaar dat er op vakantie vaak meer gevreeën wordt dan thuis. Fijn natuurlijk. Alleen jammer dat het dagelijkse leven thuis daar dan wat schril tegen afsteekt. Want hoewel mensen in de zomer vaak meer geprikkeld zijn (logisch, het is mooi weer en mensen dragen minder kleren), is het vaak ook zo warm dat mensen opzien tegen een partijtje vrijen. Te plakkerig, te veel inspanning. Zonde! Hoe fijn zou het immers zijn als we de seksvibe van de vakantie thuis zouden kunnen vasthouden?

15 augustus is Relaxation Day

En wie weet, is dat wel de reden dat men van 15 augustus ‘Relaxation Day’ gemaakt heeft? Relaxatie is immers superbelangrijk om een goed seksleven te bewaken. We zeggen wel eens: mannen vrijen om te ontspannen, vrouwen kunnen pas vrijen als ze ontspannen zijn. Dat is natuurlijk een boutade (en dus wat te kort door de bocht), maar voor veel mensen is het wel erg herkenbaar. Vrouwen leven vaak zo in hun hoofd (met alles wat nog moet gebeuren en geregeld worden) dat afschakelen en openstaan voor seks niet zo gemakkelijk is. Dat is een stuk gemakkelijker wanneer we ontspannen zijn. Zoals bijvoorbeeld op vakantie. Maar ook zoals na een heerlijke massage. Daarom geef ik jullie in deze blog graag vijf tips voor een heerlijke massage.

Neem voldoende tijd

Als we op vakantie zijn, hebben we alle tijd van de wereld. Tijd om op te gaan in wat we aan het doen zijn, tijd voor elkaar. In het dagelijkse leven schiet dat er soms wat bij in. Heel vaak plannen we zowat alles in onze agenda, buiten tijd met onze partner. Een gevolg hiervan is dat je al snel een overschotjesrelatie of een overschotjesseksleven krijgt. Zonde! Wanneer jullie elkaar dus gaan masseren, zorg er dan voor dat je genoeg tijd in plant. Begin er op tijd aan en plan het ook in op een moment dat je tijd hebt.

Zorg voor de juiste context

Wanneer je al vaker blogs van mij gelezen hebt, weet je dat ik hier vaak op hamer. Context, context, context! Dit is écht het allerbelangrijkste ingrediënt om te ontspannen én om zin te krijgen. Zorg er dus voor dat wanneer jullie elkaar gaan masseren, de omgeving hierop aangepast is. Zorg dat de kinderen niet thuis zijn, schenk je een glaasje wijn in, dim de lichten, zet een ontspannen muziekje op en zorg dat de kamer een aangename temperatuur (niet te koud, maar in de zomer ook zeker niet te warm) heeft. Zorg dat de kamer opgeruimd is, zodat je je niet kan opjagen in rondslingerende spullen, maar je kan focussen op wat jullie gaan doen én het gevoel dat dit geeft. Ook dit zijn allemaal weer dingen die kunnen helpen om uit je hoofd te blijven en in je lichaam te komen. En jawel, dat is net wat we willen!

En zorg voor het juiste gereedschap

Goed werk vraagt om goed gereedschap uiteraard. Een goede massage vraagt dus ook om de juiste tools. Uiteraard kan ik niet anders dan hiervoor de Ladies Glide aanraden. Dit is glijmiddel en massagemiddel in één. Een groot voordeel, want moest je massage wel erg opwindend worden, kan je naadloos overschakelen naar een vrijpartij. Bovendien blijft de Ladies Glide glijden zolang jij blijft glijden..  Wanneer jullie al vaak genoten hebben van een massage met Ladies Glide en op zoek zijn naar iets anders, kan ik de massagekaarsen ook erg aanraden. Het principe is simpel: je steekt de kaars aan, je wacht een tiental minuten (ideaal om dat glaasje wijn op te drinken om nog meer in de stemming te raken) en het kaarsenvet verandert in warme massageolie. Deze wordt trouwens niet warmer dan 39 graden, dus je verbranden gaat niet. Je partner heerlijk en sensueel masseren, dat gaat wel!

Gereedschap in alle vormen en maten

Als we het over gereedschap hebben, dan moet ik natuurlijk ook over massagers praten. Want masseren met je handen kan erg verleidelijk en opwindend zijn, maar soms mag het net wat meer zijn als dat. En dat valt gemakkelijk te bereiken met een fijne massager. Door de intense trillingen van een massager kan je de spieren net iets beter losmaken, wat zorgt voor een nog meer ontspannen gevoel achteraf. Bovendien kan je die trillingen natuurlijk ook loslaten op gevoelige delen, waardoor een happy ending zeker tot de mogelijkheden behoort. Qua massagers raad ik sowieso wand-stimulatoren aan (zoals Lauren). Deze horen bij de krachtigste die op de markt te krijgen zijn en klaren ook op de geslachtsdelen erg goed hun werk. Ben je een beetje gevoelig? Dan best wel je slipje aanhouden, zodat het niet te intens is….

Heb aandacht voor erogene zones én niet erogene zones

Oke, je hebt de tijd gemaakt, de context gecreëerd, glijmiddel en een massager in huis gehaald. Nu het masseren nog. Het fijnste hierbij is om af te spreken wat jullie gaan doen: wordt het een gewone massage of een erotische massage? Stel dat jullie voor de erotische massage gaan, weet dat er dan twee keywoorden zijn: opbouw en variatie. Bouw langzaam op. Start met de niet erogene zones en neem ook hiervoor ruim de tijd. Pas daarna ga je de erogene zones verkennen. Speel hier ook een beetje mee. Ga gerust terug naar niet erogene zones als je merkt dat je partner te opgewonden raakt. Een beetje teasen maakt het speelser en geiler. Zorg verder ook voor genoeg variatie: in tempo, in druk, in handelingen, in het gereedschap dat je gebruikt. Variatie zorgt dat het boeiend en verassend blijft.

Ik ben er zeker van dat jullie er met deze tips in slagen om die Relaxation Day goed te vieren. En hopelijk helpt dat ook om die seksdrive van op vakantie wat levend te houden thuis…

Geniet ervan!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!