KAAT | Seksspeeltjes in een relatie

Blog seksspeeltjes in een relatie

door seksuologe Kaat Bollen

Donkere maanden…

En jawel, ook november ligt ondertussen bijna achter ons. En voor het eerst heb ik het gevoel dat ik niet echt iets te vertellen heb. Hebben jullie dat ook, dat jullie leven in de donkere maanden precies een beetje saaier lijkt dan in de bruisende zomermaanden? Uiteraard ben ik nog druk bezig in mijn praktijk, heb ik thuis mijn handen vol aan mijn patekes en de verbouwing en ben ik natuurlijk ook nog aan de slag voor Ladies Night, maar dat alles is maar ‘gewoon’ voor me. Uiteraard is er niets mis met ‘maar’ gewoon. Integendeel. Even op adem komen kan ook deugd doen. En al die rust gebruik ik natuurlijk voor het uitwerken van spannende plannen voor in 2020. Zo ben ik dan ook wel weer! Ik heb nog heel wat voor jullie in petto, maar meer ga ik daar nog niet over verklappen… Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om de spanning goed op te bouwen. Voorspel noemen ze dat he! 😉

Laat ik maar onsubtiel van onderwerp veranderen dus…

Energieboost

Ineens is het echt herfst hè. De bladeren vallen de bomen, het is koud en nat. En dat merk ik aan de mensen in mijn praktijk: het lijkt wat cliché maar ik zie dat mensen echt heel vaak last hebben van het vallen van de bladeren. Ze zijn neerslachtiger, meer moe, hebben moeite om zich opgepept te krijgen voor het drukke leven van alledag. Laat staan dat ze nog energie hebben om er een bruisend seksleven op na te houden. Want hoewel seks uiteraard de ideale ontspanning is: het is als je het goed doet natuurlijk geen passieve, maar juist actieve ontspanning. Iets wat niet iedereen opgebracht krijgt tijdens deze donkere dagen. Jammer, want een orgasme is dé perfecte energieboost!

Gelukkig dat we tegenwoordig sekstoys hebben die ons zonder al te veel inspanning toch dat ontspannende orgasme kunnen bezorgen. Uiteraard is een intensieve vrijpartij met je partner niet te vergelijken met een momentje tussen jou en je lievelingstoy, maar het doet wel allebei ontzettend veel deugd! Het spreekt voor zich dat ik een gigantische voorstander ben van toys: ze kunnen je seksleven (zowel samen als in je eentje) écht verreiken. Toch merk ik dat veel mensen, mannen en vrouwen, niet open lijken te staan voor toys. Zo jammer! Ze weten niet wat ze missen!

Seksspeeltjes

Sommige vrouwen geven aan een orgasme niet zo belangrijk te vinden, andere vrouwen geven aan niet goed te weten wat ze moeten met een speeltje, nog andere vrouwen zijn van mening dat ze een partner hebben en dus geen seksspeeltje nodig hebben. Ikzelf denk dat bijna niemand een seksspeeltje nodig heeft (buiten misschien vrouwen die echt heel moeilijk klaarkomen), maar dat iedereen een seksspeeltje kan gebruiken. Seksspeeltjes moeten dan ook geen invulling van je seksleven zijn, maar een aanvulling!

Nu, meer nog dan dat ik bezwaren van vrouwen hoor (want eerlijk is eerlijk, dat valt gelukkig meestal nog wel mee), zijn het meestal eerder de mannen die niet echt staan te springen om een seksspeeltje. Misschien is het ook niet raar dat vrouwen hier sneller voor open lijken te staan: het overgrote merendeel van de seksspeeltjes is ook gericht op vrouwen (een van de weinige industrieën waarin de vrouwen daadwerkelijk in het voordeel zijn!). Vrouwen hebben er dus meer profijt én meer orgasmes van. Mannen daarentegen lijken er niet zo heel veel aan te hebben als hun vrouw een seksspeeltje gebruikt, maar dat is schijn…

Voordelen van masturberen

Uit onderzoek komt veelvuldig naar voren dat vrouwen die masturberen:

  • Meer orgasmes hebben tijdens seks met hun partner.
  • Sneller seksueel opgewonden zijn.
  • Meer seksueel verlangen hebben.
  • Een hogere zelfwaarde hebben.
  • Meer seksueel zelfvertrouwen hebben.
  • Tevredener zijn over hun (seksuele) relatie.

En dat masturberen dat hoeft natuurlijk niet altijd met een seksspeeltje, maar soms is dat wel het gemakkelijkste. Soms heb je zin in een uitgebreide zelfverwensessie, soms volstaat een vluggertje!

Dus mannen zouden eigenlijk alleen maar blij moeten zijn dat er speeltjes zijn die het masturberen voor de vrouw nog fijner en afwisselender kunnen maken. Want net zoals bij koppelseks is ook bij soloseks variatie van belang. En ook daarvoor kunnen speeltjes perfect dienen! Bovendien zijn veel toys met wat creativiteit ook perfect samen te gebruiken. Fijn toch, dat je als man kan zien hoe je vrouw geniet en daar van kan meegenieten. Dat gun je als man jezelf en je vrouw toch?

Speeltje kopen?

Dus dames, laat jullie man deze blog maar eens lezen! Bij deze kan hij er echt niets op tegen hebben als je weer een Ladies Night Homeparty (Nederland / België) boekt en daar dan wat extra speeltjes koopt. Hij moet zijn ego maar aan de kant zetten voor jouw genot!

(En voor de mannen die zo stoer waren om deze blog te lezen en tot het einde te raken: Nee, een seksspeeltje, hoe groot of indrukwekkend ook, is nooit maar dan ook nooit concurrentie voor jouw fantastische penis. Het grote verschil met een sextoy en jouw toy is namelijk dat jij aan je penis vast hangt. En je vrouw ziet je graag, dus dat maakt van vrijen met jou een heel andere, veel intiemere belevenis. Je zal dus niet vervangen worden. Echt niet. Integendeel, wanneer je je vrouw extra verwent en haar ook een fijn individueel seksleven gunt, zal ze je waarschijnlijk juist nog liever zien…. Geloof me maar! Ik hou ook heeeeel veeeel van mijn man! 😉 )

Kus, Kaat.

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!