KAAT | Sexytime! Tips om je sexy te voelen

Voel je sexy met deze tips

Door seksuologe Kaat Bollen.

Hier ben ik weer! Er ligt alweer een maand achter ons. Wat vliegt de tijd hè! En het lijkt wel doordat het nu ’s avonds vroeger donker is, dat de dagen nog sneller gaan. Het is alweer oudejaar voor we het weten.

Mijn tweede porna-film!

Deze maand stond voor mij in het teken van mijn allernieuwste porna-film. Jawel, je leest het goed! Ik heb in november mijn tweede porna-film geregisseerd. Voor degenen die niet helemaal bij zijn: porna is de vrouwvriendelijke versie van porno. Dus: er is nog genoeg seksuele actie (tja, we moeten ons niet heiliger voordoen dan we zijn, toch dames?), maar er is ook een verhaal (dat verder gaat dan de pizzakoerier die een pizza ‘salami’ komt leveren).

De vrouwen zien er wat realistischer uit (al is het moeilijk om te ontsnappen aan plastische chirurgie, helaas) en de mannen zijn ook net wat knapper (want nogmaals, we moeten ons niet heiliger voordoen dan we zijn. Ons oog wilt ook wat!). En ik heb dus onlangs mijn tweede porna-film geregisseerd! Mijn eerste film, A Girls Getaway, was ook al zo een belevenis, en dat was bij mijn tweede film evenzeer het geval.

Veel details kan ik helaas nog niet geven. En geloof mij, dat zou ik graag doen. Want er gebeurt natuurlijk van alles achter de schermen van zo’n film. Maar ik moet nog even wachten tot de film verkrijgbaar is (rond de kerstvakantie), eer ik uit de biecht mag klappen. Ik kan wel al vertellen dat enkele speeltjes van Ladies Night er een hoofdrol in spelen! En ze stelen de show hoor!

Presenteren van de Burlesque Show!

Naast het regisseren van deze film, die trouwens Onverwachte Onthullingen zal noemen, presenteerde ik ook nog een Burlesque Show. Wat was dat een geweldige ervaring zeg! Ik ben zo fan van Burlesque. Het zet echt de vrouw in al haar sexyness centraal. En daar kan ik als seksuologe natuurlijk alleen maar achterstaan. Al vond ik het wel nog een dingetje, want een Burlesque show presenteren, dat kan je natuurlijk niet doen in een jeans of een little black dress.

Voor het goede doel heb ik me dus in een loeistrak korset gehesen. En wat voelde dat in het begin ongemakkelijk. Niet eens zozeer omdat het zo strak zat (ik kan mijn adem wel even inhouden), maar omdat ik zo een typische vrouw ben met te veel complexen. Gelukkig wende het na een tijdje wel en stond ik op het podium alsof ik thuis dagelijks in ieniemienie spulletjes rondhuppel. Niet dus! Maar misschien moet ik dat volgend jaar wel meer doen? Het lijkt me een mooi voornemen te zijn! Over sexy voornemens ga ik het trouwens in de volgende blog hebben, hou die dus zeker ook in de gaten! 😉

Tips om je sexy te voelen

Maar tips om je wat meer sexy te voelen als vrouw, die geef ik je nu al graag mee. Want met jezelf wat sexy’er te voelen, daar kan je beter vandaag dan morgen mee beginnen. Onderzoek wijst namelijk uit dat hoe beter een vrouw in haar vel zit, hoe beter haar seksleven is. Logisch toch? Dus, wat kan je doen om je wat begeerlijker te voelen?

 1. Praat positief tegen jezelf
  Jullie zouden soms eens moeten horen hoe ik tegen mijzelf praat. Het is niet mooi om te horen. En ik weet dat de meeste vrouwen dat doen. Wij zijn geneigd om veel te streng en te kritisch voor onszelf te zijn. Eigenlijk zou je tegen jezelf moeten praten zoals je tegen je beste vriendin of je dochter praat. Dus de volgende keer dat je jezelf inwendig weer aan het uitschelden bent of naar je voeten geeft omdat die vijf kilo er nog niet af is, vraag jezelf dan eens af of je dit ook tegen je beste vriendin zou zeggen. En als je dat zou doen, of je dat dan op dezelfde manier zou doen.
 2. Verwen jezelf met een mooi lingeriesetje
  Jezelf verwennen is zo belangrijk. Je verdient het sowieso, want je bent prachtig (en als je dit nu niet gelooft of me wil tegenspreken, lees dan puntje 1 nog eens!). Waarom zou je wachten tot de feestdagen om een mooi lingeriesetje te vragen of te dragen? Wanneer we iets sexy’s dragen, voelen we ons na verloop van tijd ook sexy’er. Ook als helemaal niemand dat ziet, en wij de enigen zijn die het weten. Misschien wel net dan..
 3. Neem af en toe tijd voor jezelf
  Bijvoorbeeld om uitgebreid onder de douche te gaan of je make-up te doen.
  Ook dit kadert natuurlijk in het lief zijn voor jezelf. Lief zijn voor jezelf betekent ook af en toe tijd voor jezelf nemen. Natuurlijk ligt de strijk nog te wachten (of zo is dat hier thuis toch altijd), maar die strijk loopt niet weg. Echt niet. Af en toe tijd voor jezelf nemen en op een positieve manier met je lichaam bezig zijn, is goed voor je zelfbeeld én zorgt ervoor dat je gemakkelijker ontstresst. Twee vliegen in één klap dus!
 4. Ga wijs om met de media
  Sociale media is zo’n vergif! Dat weten we eigenlijk allemaal, maar toch laten we ons er nog zo dikwijls door vangen. Natuurlijk is het interessant om het leven van bekende mensen van dichtbij te volgen en je er bij momenten aan te vergapen. Maar niemand heeft een instagramleven. Zelfs die instagrampoppetjes niet. Spiegel je daar dus niet aan! Stel je bij iedereen die je volgt de vraag: voel ik me beter/sexy’er over mezelf als ik een post van hem/haar zie of net niet? Als je je er niet beter door voelt, dan is de boodschap duidelijk: ontvolgen die handel!
 5. Denk terug aan wanneer je je meer sexy voelde dan nu. Wat was er toen anders? Wat kan je daaruit meenemen naar het heden?
  Ooit is er waarschijnlijk een tijd geweest dat je je meer sexy voelde dan nu. En dat is op zich goed nieuws, want dat wil zeggen dat je het in je hebt. Jeij! Maak daar dus gebruik van en ga eens na wat je van toen kan vertalen naar nu. Misschien zit hier alvast een goed voornemen voor volgend jaar in?

En ik weet het dames, dit zijn geen gemakkelijke tips. Maar ze zijn wel belangrijk! Probeer er dus toch maar ruimte voor te maken. Geloof me, je gaat jezelf (en mij natuurlijk!) er nog dankbaar over zijn… En je partner ga ik vermoedelijk ook niet horen klagen…. 😉

Kus, Kaat

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!