KAAT | Slaapkamer tips | 5 meest gestelde vragen

Kaat: 5 meest gestelde vragen

Door seksuologe Kaat Bollen

“Heren uit de Kleren”

Maart ligt alweer achter ons. En wat hebben we met Ladies Night België maart met een knaller afgesloten! Zoals jullie weten was er op 30 maart het event ‘Heren uit de Kleren’ in de Versuz van Hasselt. Dit event was een samenwerking tussen Ladies Night België en Candymen.

Dat beloofde dus een stomende avond te worden, en dat werd het ook! Ik moet toegeven dat ik het best spannend vond. Ik deed de hosting, dus ik had maar liefst 800 hitsige dames voor me én een stuk of 8 hete mannen achter me. Jaaaaa, probeer je dan maar eens te concentreren! Niet zo simpel.. Maar al bij al denk ik dat ik het er redelijk vanaf gebracht heb.. Iedereen was toch zo op de blote mannenlijven gefocust dat ik me wel wat kon permitteren! 😉

Ladies Night party gegeven!

Verder heb ik in maart ook zelf wat party’s gegeven voor Ladies Night. Normaal doe ik dat niet, ik ben ‘maar’ ambassadrice. Maar af en toe weet Sara, de andere seksuologe van Ladies Night, mij te overtuigen en dan geven we onszelf weg bij een wedstrijd of voor een goed doel. En wat vind ik dat stiekem ook ontzettend leuk, een Ladies Night party geven! Het is zo dat ik normaal mensen pas zie als er iets mis gaat in hun seksleven. Meestal kampen mensen jaren met klachten zoals pijn bij het vrijen, erectieproblemen en/of onvoldoende zin vooraleer ze de stap zetten om in therapie te gaan. Logisch, het is ook een hele grote stap!

Daarom dat ik het heel verfrissend en boeiend vind om zo af en toe eens een Ladies Night party te geven: de dames op deze party’s hebben vaak geen grote seksuele problemen, maar zijn wel seksueel openminded en staan open voor manieren om hun seksleven net een beetje spannender te maken. Want ja, daarvoor geven we op een party natuurlijk veel inspiratie! Na het geven van een aantal party’s valt het me op dat ik regelmatig dezelfde vragen krijg. Daarom lijst ik voor jullie vandaag vijf veel gestelde vragen op. Misschien dat jij ook met één van de vragen rondloopt en nu eindelijk het antwoord krijgt?

Veel gestelde vragen:

1. Wat is het verschil tussen een glijmiddel op waterbasis en eentje op siliconenbasis? Welke raad jij aan?

Het woord zegt het uiteraard al zelf: een glijmiddel op waterbasis heeft als hoofdbestanddeel water, een glijmiddel op siliconenbasis siliconen. Hele gevoelige vrouwen zijn het beste met een glijmiddel op waterbasis, omdat dit het minste risico op irritatie inhoudt. Maar de meeste vrouwen zijn gelukkig niet zo gevoelig en verdragen prima een glijmiddel op siliconenbasis. Dit moet je even testen, maar als je hier niet op reageert, raad ik zeker een glijmiddel op siliconenbasis aan! Deze worden minder snel door het lichaam opgenomen en blijven dus glijden zolang er huid-op-huid contact plaatsvindt. Hierdoor hoef je de vrijpartij niet te onderbreken om een nieuwe dosis aan te brengen!

Een glijmiddel op siliconenbasis is dus veel fijner qua gebruiksgemak. Wel moet je opletten, want de meeste glijmiddelen op siliconenbasis mogen niet samen gebruikt worden met condooms of speeltjes (omdat de siliconen onderling elkaar kunnen afbreken). Gelukkig is hét glijmiddel van Ladies Night, de Ladies Glide, extra gefilterd, waardoor dit wel kan. Ik ben hier dan ook grote fan van en zou het elke vrouw aanraden!

Ladies Glide

2. Wat is jouw favoriete speeltje en waarom?

Zoals gezegd zou ik sowieso starten met een goed glijmiddel, de Ladies Glide dus! Dit maakt veel in bed een stuk leuker! Niet alleen penetratieseks, maar ook je partner aftrekken is een heel andere belevenis met glijmiddel… Dus dat moet je sowieso in je nachtkastje hebben liggen! Verder hangt het natuurlijk heel veel af van wat jij graag doet in bed en waar jij en je partner voor openstaan.

Waar je sowieso niets mis mee kan doen, is het Beidehandje (verkrijgbaar in Nederland en België op een Ladies Night party). Dit is een masturbatiesleeve voor mannen, die heel vrouwvriendelijk én goedkoop is. De ideale starter dus als je wel eens wat nieuws wilt proberen, maar niet goed weet wat. Ik heb thuis uiteraard heel veel speeltjes, en ik moet toegeven dat dit het enige speeltje is waar mijn man regelmatig naar vraagt (sorry Ian dat ik zo uit de biecht klap!). Het Beidehandje is dus erg populair ten huize Bollen…

Beidehandje

3. Als ik één product moet kopen vanavond, wat dan en waarom?

Buiten de Ladies Glide en het Beidehandje bedoel je? 😉 Iets voor jezelf natuurlijk! Een kleine, krachtige clitorisstimulator is altijd een aanrader. 80% van de vrouwen heeft stimulatie van de clitoris nodig om klaar te kunnen komen en vaak doet krachtige stimulatie daarbij het werk. Als je bovendien voor een kleiner modelletje gaat, kan je dit ook tijdens de penetratieseks gebruiken. Je man zal hierdoor niet beledigd zijn (wat sowieso nooit nodig is, maar ja, dat mannelijke ego soms hè) en jíj hebt dubbel genot!

LSBO

4. Hoe begin ik het beste met anale seks?

Dat hangt er natuurlijk van af wat je bedoelt. Anale seks bij jou of anale seks bij hem? Anale seks bij hem is namelijk veel stimulerender dan bij haar! De man heeft een prostaat, wij vrouwen hebben hier helaas niets zitten.. Maar bij wie je ook wil proberen: opbouwen is sowieso het allerbelangrijkste! Gebruik een glijmiddel speciaal voor anale seks (dat haalt het scherpe randje er een beetje van af) en begin met één vinger. Als dit enkele keren goed gaat, kan je voorzichtig beginnen met opbouwen. Heel belangrijk is om dit traag te doen en goed naar je lichaam te luisteren.

5. Is een Toycleaner echt noodzakelijk?

Daar kan ik kort in zijn: ja! Wanneer je je toy niet goed genoeg reinigt blijven er bacteriën achter die jouw vaginale evenwicht de volgende keer kunnen verstoren -en in het ergste geval- zelfs infecties kunnen veroorzaken. Dat wil je niet! Goed reinigen is dus de boodschap en met een Toycleaner is dit gelukkig heel gemakkelijk. Ik sta na een orgasme ook niet graag een half uur te schrobben in de badkamer, maar met een Toycleaner hoef je niet eens je bed uit. Ideaal!

Heb jij ook een vraag?

Uiteraard krijg ik tijdens Ladies Night party’s ook nog veel andere vragen, maar deze zitten er quasi altijd tussen. Mocht je zelf nog vragen hebben, stuur ze me trouwens gerust door (kaat@ladiesnight.nl). Wie weet beantwoord ik ze wel in de volgende blog… 😉

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!