KAAT | Valentijntips van Kaat

Valentijntips van Kaat

Door seksuologe Kaat Bollen.

Zo, de eerste maand van het jaar ligt alweer achter ons. Hopelijk houden jullie je goede voornemens nog altijd vol. Ik moet toegeven dat er hier misschien al een paar gesneuveld zijn. Maar ach, dienen daar goede voornemens ook niet voor? Om niet al te lang mee te gaan… Tenzij het seksuele voornemens zijn natuurlijk!

Sexperte

Voor de rest is mijn maand wel al erg geslaagd geweest gelukkig. Mijn net gelanceerd seksspeeltje, de DailyKaatesse, doet het goed en ik heb mijn lessen op de Hogeschool er net opzitten. Ik geef namelijk ook les op het Postgraduaat seksuologische hulpverlening en ik vind het fantastisch om van de leerlingen ware sexperts te maken! Iets wat we met Ladies Night Homeparties (zowel in Nederland als in België) natuurlijk ook proberen! 😉

Zelf vind ik het niet altijd even gemakkelijk om de sexperte in mezelf te bewaken. Of, het is te zeggen, in theorie natuurlijk wel, maar de praktijk is met twee kleine peutertjes wat minder simpel te realiseren. Met februari en Valentijn voor de deur, ga ik toch proberen daar wat verandering in te brengen.

Valentijn vieren?

Veel cliënten in mijn praktijk staan wat dubbel tegenover Valentijn. Ze vinden het wat geforceerd om op één vaste dag de liefde te vieren. Want moet je de liefde niet elke dag vieren? En dat klopt natuurlijk. Maar het is toch niet omdat je het elke dag kan en mag vieren, dat je er op die ene dag geen extra aandacht aan mag geven? Ik vind het als vrouw in elk geval niet erg om in de watten gelegd te worden, al is het wat geforceerd of misschien zelfs gecommercialiseerd. Liever dat dan dat ik niet in de watten gelegd word! En ik denk dat dat voor de meeste mannen en vrouwen geldt. Al is het niet echt stoer om dat toe te geven…

Inspiratie voor een spannende Valentijn

Daarom dat ik jullie in deze post graag wat inspiratie voor een spannende Valentijn.

 1. Wees creatief in de keuken. Naakt koken, sushi van elkaars lijf eten of gewoon een chocoladefondue met champagne. Hoe experimenteel zijn jullie?
  Als het over Valentijn gaat, gaat het vroeg of laat ook over afrodisiaca. Etenswaren die de zin zouden opwekken. Zouden, inderdaad. Want er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat één van deze voedingsmiddelen ook effectief een lustverhogende uitwerking zou hebben. Buiten alcohol dan. Een of twee glaasjes maakt ons effectief wat losser en ongeremder. Meer dan dat werkt net averechts. Toch kan samen koken en eten heel erotisch zijn. Eten is iets heel zintuiglijks, net als seks. Bovendien hoef je er de deur niet perse voor uit, wat ook weer perspectieven biedt. Zelf word ik niet meteen warm van naakt koken (daarvoor ben ik echt te onhandig en ik zou al snel met verdachte brandwonden op de spoedafdeling belanden), maar iets van mijn partners lichaam eten of misschien zelf wat knifeplay, jawel, daar ben ik wel voor te vinden. Wat zou voor jou en je partner kunnen werken?
 2. Ga ouderwets naar de film, maar nu uiteraard met de DailyKaatesse
  Als je pas aan het daten bent is naar de film gaan niet de ultieme date. Je kan niet echt met elkaar praten en leert elkaar dus ook niet beter kennen. Wel kan het de ideale locatie zijn voor een eerste move. En ik moet nu uiteraard automatisch aan die obligatoire arm denken die de man wat ongemakkelijk om de vrouw slaat. Niet het soort beweging waar ik tijdens een film warm van word! De DailyKaatesse daarentegen kan wel voor het soort beweging zorgen dat de temperatuur doet stijgen in de cinemazaal! Jullie kennen het principe: de vrouw brengt het speeltje vaginaal in, haar partner krijgt de afstandsbediening. En dan is het afwachten: hoe en wanneer gaat hij deze gebruiken? Ja, de DailyKaatesse maakt van elke film een thrrriller! 😉
 3. Ga eens iets eten of drinken in de kroeg waar jullie in het begin naartoe gingen, toen jullie nog in de date-fase zaten.
  Een iets romantischere date, maar dat mag ook op Valentijn! Zeker als je als koppel al wat langer samen bent, kan het heel gezellig zijn om herinneringen aan vroegere (en betere?) tijden op te halen. Dat gaat gemakkelijk als je ook in de omgeving van toen bent. Daardoor wordt je geheugen op een andere manier getriggerd (geuren bijvoorbeeld roepen onbewust heel snel vroegere associaties op) en kom je opnieuw uit bij lang vergeten herinneringen. Wij therapeuten hebben het ooit over Honeymoontalk. Praten over de beginperiode en waarom jullie ook alweer op elkaar verliefd geworden zijn, laat jullie even opnieuw met die ogen naar elkaar kijken. En dat komt de passie uiteraard alleen maar ten goede!
 4. Doe een uitgebreide badkamerdate.
  Als jullie omwille van de kinderen en een gebrek aan babysit het huis niet uit kunnen, kom je al snel uit bij een kook-of dinnerdate zoals beschreven in de eerste suggestie. Ook tof, daar niet van. Maar als je eens wat anders wil, kan je altijd eens voor een badkamerdate gaan. Eerst gaan jullie uitgebreid in bad met een glaasje cava (want dat was wel goed voor de zin, dat weten jullie nog), daarna droog je elkaar sensueel af en smeer je elkaar in met een heerlijke bodylotion. Vervolgens kan je het zo spannend maken als je maar wil. Jullie kunnen elkaars schaamhaar scheren of elkaar uitgebreid masseren met de warme olie van een massagekaars. Of samen een maskertje opdoen. Alles kan en mag, als jullie maar samen genieten.
 5. Organiseer een spelletjesavond, met enkel erotische spelletjes. Jullie bepalen zelf hoeveel deelnemers er zijn!
  Spelletjesavonden zijn altijd gezellig. Je hebt iets om handen, je bent actief bezig en leert elkaar op een andere manier kennen. Zeker als het erotische spelletjes zijn! Haal er dus enkele in huis en laat je verrassen..

Ik wens jullie in elk geval veel plezier en genot bij Valentijn. Ik weet zelf nog niet voor welke date ik ga gaan… Misschien, heel misschien, laat ik mijn man wel kiezen….

Kus, Kaat

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!