KAAT | Voorjaarsschoonmaak

voorjaarschoonmaak voor je speeltjes

door consulente Kaat Bollen.

En ook februari ligt achter ons! Ik hoop dat jullie een zalige kortste maand van het jaar gehad hebben met een stomende Valentijn… Ik kreeg in elk geval een mooi boeket bloemen van mijn man, maar helaas geen presentjes van geheime aanbidders. Waarschijnlijk gebeurt dat alleen in Amerikaanse films, maar ik zou het niet erg vinden om het eens mee te maken.. Al zou mijn man er vermoedelijk minder om kunnen lachen. Achja!

‘Spark of joy’

Verder was februari ook de maand waarop ik de serie ‘Tyding up with Marie Condo’ op Netflix gebingewatcht heb. Niet meteen de meest spannende of zelfs romantische reeks, maar toch vertel ik jullie er graag een woordje meer over. Marie Condo is een zelfverklaarde opruimgoeroe, die al enkele succesboeken op haar naam heeft staan. In deze netflixserie gaat ze langs bij een aantal koppels/gezinnen die de chaos in hun leven niet onder controle krijgen en helpt ze hen met opruimen. Een van haar belangrijkste principes is dat elk voorwerp dat je houdt moet zorgen voor een ‘spark of joy’. Moeilijk te vertalen, maar laat ons zeggen iets van een gelukskriebeling. Heb je dat gevoel niet, verdwijnt het voorwerp onherroepelijk uit huis.

Voorjaarsschoonmaak

Hoewel sommige mensen zich ergeren aan de wel erg enthousiaste en schattige Marie, raakte ik toch geïnspireerd door haar en ben ik ook gaan opruimen. Misschien hangt het ook wel een beetje in de lucht? De lente vraagt toch vaak om een voorjaarsschoonmaak. En de voorjaarsschoonmaak die ik zelf aan het houden ben, bracht me op het onderwerp van deze blog: het opruimen van je toystash.

Opruimen seksspeeltjes

De meeste mensen in mijn praktijk hebben na verloop van tijd de nodige seksspeeltjes verzameld. Het overgrote merendeel hiervan gebruiken ze niet en ligt ergens ver weg gestoken in een kast stof te verzamelen. En dat is jammer! Want sommige speeltjes zeiden je een jaar geleden misschien niets, maar kunnen je nu misschien wel bekoren. En andere speeltjes waren misschien minder noodzakelijk toen je nog in een relatie zat, maar komen nu als single ineens toch heel goed van pas. Maar om je dat te realiseren is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je zoal hebt, te weten of het voor een gelukskriebeling zorgt (op welke manier dan ook) en of het gebruiksklaar is.

Favoriete speeltjes

Zo was mijn allereerste seksspeeltje bijvoorbeeld een groene mol. Ja, dat was echt op elke mogelijke manier erg fout. Maar veel meer was er toen niet voorhanden voor een student met een niet heel groot budget en (toen!) nog niet heel veel kennis over seksspeeltjes. En tja, op zich deed dat ding wat het moest doen: het vibreerde en je kon er creatief mee zijn. Maar, het spreekt voor zich dat ik dat speeltje, gelukkig, ontgroeid ben.

De toys in mijn nachtkastje zijn op dit moment speeltjes die ik ook effectief gebruik, samen met natuurlijk het onmisbaar glijmiddel en de even onmisbare Toycleaner. Ik merk dat dat helpt: je favoriete speeltjes uit sorteren, opladen en binnen handbereik hebben. De drempel is simpelweg minder groot. Want als de vlam ineens in de pan slaat, is het niet handig om nog in je kasten te moeten gaan zoeken, op te gaan laden, je door andere speeltjes heen te werken…

5 tips

Daarom geef ik jullie vijf tips om je toystash te Marie Condo-en en zo nog meer plezier uit je speeltjes te halen:

  1. Zoek al je seksspeeltjes, glijmiddeltjes, toycleaners en andere aanverwanten samen en leg ze op bed. Zo zie je goed wat je allemaal hebt (ook een tip van La Condo!).
  2. Neem elk speeltje vast en bedenk of je er blij van wordt. Voel je die gelukskriebeling? Of weet je dat dit speeltje in elk geval die gelukskriebeling bij jou of je partner teweeg kan brengen? Dan hou je het! De speeltjes die je op dit moment niet meer veel doen, gooi je ofwel weg ofwel kan je ze bewaren en ze binnen een jaar opnieuw beoordelen.
  3. Controleer bij elk speeltje dat je wil houden of het nog werkt. Als het kapot is of niet meer naar behoren functioneert, gooi je het weg. Glijmiddeltjes of condooms die over datum zijn, gooi je uiteraard ook weg!
  4. Uiteindelijk hou je dus enkel de speeltjes over die voor die gelukskriebeling zorgen én die werken. Poets deze allemaal een keertje extra met toycleaner. Bij sommigen is het vermoedelijk al een tijdje geleden dat je ze nog gebruikt hebt en dan kan een extra poetsbeurt geen kwaad. Zorg ook voor nieuwe batterijen of laad oplaadbare speeltjes op.
  5. Bedenk tot slot een handige manier om deze speeltjes op te bergen. Ideaal is een doos of kist die je in je nachtkastje kan steken of onder je bed kan schuiven. Hoe groter de doos, hoe beter. Als je al je speeltjes naast elkaar kan leggen, zie je immers beter wat je hebt en hoef je ook minder lang te zoeken.

Nieuwe seksspeeltjes nodig?

Wat denk je als je je huidige verzameling bekijkt? Zijn er misschien speeltjes die je mist? Of een categorie aan speeltjes? Welke dan? Of heb je misschien afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd speeltje omdat het niet meer werkt? Zijn er hier dan hedendaagse varianten voor te vinden?

Net zoals je na het uitmesten van je kleerkast weet welke essentiële kledingstukken je toch nog mist, heb je na het uitmesten van je toystash vermoedelijk ook zicht op hoe deze nog aangevuld kan worden… Misschien moet je maar eens overwegen om daar iets mee te doen? Februari was immers de maand om de liefde te vieren, misschien moeten we in maart dan maar de eigenliefde vieren.. En ik weet geen betere manier om dat te vieren dan shoppen én masturbatie

Veel plezier!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!