KAAT | Winter is over!

Winter is over

Door seksuologe Kaat Bollen.

De afgelopen weken is het toch koud geweest. Gure wind, veel regen, zelfs sneeuw, brrrr. Ik moet bekennen, ik ben niet zo’n wintermens. Integendeel. Geef mij maar warmte en zon. Hoe meer kleren ik kan uittrekken, hoe gelukkiger ik ben. Ook buiten de slaapkamer!

De winter heeft lang genoeg geduurd

Maar even serieus: ik merk in mijn praktijk dat ik hier niet de enige in ben. Voor veel mensen heeft de winter lang genoeg geduurd en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de eerste zonnestralen. Ik merk elke winter opnieuw hoeveel invloed het weer heeft op het gemoed van mensen. Wanneer het buiten donker wordt, wordt het vaak ook in ons hoofd wat donkerder. En dan is seks soms wel het laatste waar je aan denkt. Want het mag dan misschien heel verleidelijk klinken om op koude winterdagen dicht bij elkaar te kruipen, in werkelijkheid valt dat toch tegen. Helaas!

De lente is beter voor je libido

Dan doet de lente heel wat meer voor je libido! Door die zo verlangde zonnestralen gaat ons lichaam minder slaaphormonen aanmaken, waardoor we beter gezind worden. En het spreekt voor zich dat hoe beter gezind je bent, hoe meer zin je hebt. Bovendien is een zonnige partner ook veel aantrekkelijker dan een nors exemplaar. Maar niet alleen de zon helpt mee. Ook het feit dat we eindelijk die dikke lagen kledij van ons lijf kunnen pellen, draagt bij aan een verhoogd libido. Je voelt jezelf sexy’er en dat valt de man in de straat natuurlijk ook op. Er wordt al eens wat meer geflirt, want iedereen lijkt uit zijn winterslaap te ontwaken. En door dat geflirt voel je je terug vrouw. Iets waar je partner thuis de vruchten van kan plukken…

Er wordt door de hele Games of Thrones-hype vaak geroepen ‘Winter is Coming’. Wel, ik heb het gehad daarmee! Laat die winter maar ophoepelen, zodat we zelf kunnen komen! Daarom geef ik jullie in deze blog graag wat tips om gebruik te maken van de stijgende temperaturen..

Seks in de buitenlucht

Seks in de (warme) buitenlucht kan erg opwindend zijn! Niet alleen de zon op jullie naakte lichamen en de wind die ze streelt, maar ook de kans om betrapt te worden maakt het nog spannender. Let daar wel goed mee op: de gedachte om betrapt te worden kan opwindend zijn, daadwerkelijk betrapt worden is dat niet. Geloof me, ik spreek helaas uit ervaring! Zorg er dus zeker voor dat niemand ongemerkt mee kan genieten van jullie schouwspel. Niet alleen omdat plotselinge toeschouwers een gênant tafereel kunnen opleveren, ook omdat het strafbaar is: openbare zedenschennis. Het begint dus met het uitkiezen van een veilig, maar spannend plekje. Starten kan in jullie tuin, maar eens wat meer ervaring is een verlaten landweggetje, een afgelegen duin of een dichtbegroeid bos natuurlijk ook een optie!

Tips voor buiten seks

Eens een goed plekje uitgekozen. Hou dan rekening met volgende tips:

 1. Let op verstopte veiligheidscamera’s, filmende smartphones en zelfs op rondvliegende drones.
  Dat klinkt misschien wat overdreven, maar je wil niet ineens te kijk staan op internet. Iedereen herinnert zich onze Belgische torenpoepster nog. Zo wil je niet door het leven gaan…
 2. Zorg ervoor dat jullie plekje ook op andere manieren veilig is.
  Daarmee bedoel ik: een vaste ondergrond, geen mierenhoop of prikkende netels. Op het moment zelf merk je er misschien niet veel van (lust kan pijnstillend werken), maar achteraf zal je je het beklagen…
 3. Als je vrijpartij in de buitenlucht geen spontane actie is, maar zorgvuldig gepland, plan het dan goed!
  Hou bijvoorbeeld rekening met welke kledij je aandoet. Een rokje of jurkje zonder slipje (of een slipje dat gemakkelijk aan de kant te schuiven is) is ideaal.
 4. Neem ook een dekentje mee.
  Tijdens het vrijen kunnen er anders zandkorrels of andere ongenodigde gasten een weg naar binnen zoeken en daar infecties veroorzaken. Niet het soort souvenier dat je aan een vrijpartij wilt overhouden! Ben je een dekentje vergeten, geef dan de voorkeur aan een staande vrijpartij.
 5. Laat je niet teveel meeslepen door de passie.
  Genieten is goed, maar niet heel de buurt moet meegenieten met jullie. Hoe meer lawaai je maakt, hoe groter de kans op betrapping. Probeer daarom in stilte te genieten…

Wanneer je dit alles te spannend vindt, begin dan wat kleiner en ga voor buitenshuis voorspel. Net zoals je vroeger na school hartstochtelijk stond te zoenen op een stiekem plekje, kan je dat na het uitgaan met je partner ook doen. Het is niet omdat jullie geen tieners meer zijn, dat een heerlijke openbare zoenpartij minder lekker is. Haast je vervolgens naar huis en fantaseer verder. Wat als jullie toch daar waren gebleven? Hoe zou dat gevoeld hebben? Wie zou er misschien gepasseerd zijn? Welk standje hadden jullie gedaan? Een goede fantasie overtreft de werkelijkheid, dus ga ervoor!

Ja, jullie lezen het, ik kan niet wachten tot de temperaturen terug de pan uitreizen. Met deze tips kunnen jullie alvast spannend plannetjes beginnen maken…

Kus, Kaat

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!