KAAT | Zo maak je je partner warm voor seksspeeltjes

Zo maak je je partner warm voor seksspeeltjes

Sunshine after the rain

Er komen ons eindelijk betere tijden tegemoet! De maatregelen versoepelen, het weer wordt warmer. Zalig! Ik kan niet wachten op de komende maanden. Wat ik trouwens heb gemerkt bij veel koppels in mijn praktijk: de twee coronajaren die achter ons liggen waren een gigantische uitdaging. Veel relaties hebben daar onder geleden. Ons seksleven, dat heeft er ook onder geleden. De eerste lockdown waren we nog enthousiast en genoten we van de extra tijd samen. De anderhalf jaar hierna was minder dolle pret. Mensen waren uitgeblust, overwerkt en gestressed. En dat uit zich natuurlijk ook in bed: 80% van de mensen heeft door stress minder belangstelling in seks.

Een frisse wind in de slaapkamer

Het ziet er dus weer naar uit dat die stress gaat verminderen. Tijd voor een frisse wind in de slaapkamer! Het is ideaal om eens met een seksspeeltje te experimenteren. Dat zorgt voor nieuwe gewaarwordingen én extra genot! Hoewel ik als seksuologe seksspeeltjes de normaalste zaak van de wereld vind, zie ik dat mensen het toch moeilijk vinden om het gebruik van een speeltje voor te stellen aan hun partner.

Omdat ze bang zijn dat hij of zij hier niet voor openstaat. Of omdat ze bang zijn dat hun partner zich hierdoor beledigd of bedreigd zou voelen. Het gevolg daarvan is dat veel mensen, die wel erg benieuwd zijn naar het gebruik van een speeltje, dat toch niet voorstellen aan hun partner. Jammer! Laat ik jullie daarom tien tips geven om seksspeeltjes te introduceren bij jullie partner op een manier waarbij de kans op succes (en dus op meer orgasmes!!) zo groot mogelijk is!

Tien tips om seksspeeltjes te introduceren bij je partner

Tijd om jouw partner warm te maken voor seksspeeltjes!

1. Begin het gesprek buiten bed

Als je vermoedt dat het voor je partner geen vanzelfsprekend onderwerp is, begin dit gesprek dan echt buiten het bed. Wanneer je erover begint in the heat of the moment zal hij/zij misschien denken dat je hem/haar niet goed genoeg vindt. Wat uiteraard niet het geval is: seksspeeltjes zijn een aanvulling op jullie seksleven, geen invulling of vervanging! Kies dus een neutraal moment uit.

2. Zorg dat je genoeg tijd hebt om erover te praten

Zorg er ook voor dat je voldoende tijd hebt om het gesprek aan te gaan met jouw partner. Je wilt jouw partner de tijd geven om aan het idee te wennen en je wilt jezelf ook goed kunnen uitleggen. Dat doe je niet tussen neus en lippen door. Trek hier minstens een uurtje voor uit. Dan kan het zijn dat jullie gesprek eerder klaar is, maar dan heb je in elk geval de ruimte om erover te praten. Een fijne context is ook belangrijk: lekker relaxed op de bank, lichten gedimd en een heerlijk drankje erbij is ideaal!

3. Steek het gesprek positief in

Wat je ook zegt of doet, zorg dat je het altijd positief verpakt! Begin zeker niet over de mogelijke tekortkomingen van je partner of over het seksspeeltje dat je met je ex gebruikte en dat zo heerlijk was. Helpt. Allemaal. Niet! Leg vooral de nadruk op waarom het je leuk lijkt om met speeltjes te experimenteren én wat het voordeel voor je partner kan zijn.

4. Weet waar je over praat

Zorg dat je zelf al een beetje weet wat er te krijgen is op het gebied van seksspeeltjes. Twee maagden op het gebied van speeltjes, hebben elkaar natuurlijk niet zoveel te vertellen hierover. Informeer jezelf dus op voorhand! Een Ladies Night party is hier ideaal voor, want hier leer je alles over de trends op het gebied van speeltjes én hoe je deze optimaal kan gebruiken. Dompel jezelf op voorhand dus onder in het aanbod voor mannen én vrouwen. Ohja, besluit je voor die Ladies Night party te gaan, is dit natuurlijk ook meteen de ideale reden om het gesprek te starten! “Moet je nu eens horen schatje, wat ik gisteren allemaal gezien heb…”

5. Begin klein

Hoewel er zeer indrukwekkende speeltjes met toeters en bellen te krijgen zijn, laat deze nog even voor wat het is. Dit zal je partner misschien juist afschrikken! Beter begin je met een klein, maar fijn seksspeeltje. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ruikende massagekaars, een kleine vingervibrator of een schattige masturbator. Wanneer deze jullie bevallen (en dat zal gegarandeerd het geval zijn!) kan je vervolgens gaan opbouwen.

6. Luister naar de behoeftes van jouw partner

Wanneer je het gesprek aangaat, is het misschien nog wel het allerbelangrijkste om goed naar je partner te luisteren. Spreken is zilver, luisteren is goud. Op die manier kan je op het spoor komen wat hij/zij graag wil uitproberen en nog wil ervaren. Wanneer je dan goed op de hoogte bent van wat er op de markt te krijgen is, kan je de bal er vervolgens inkoppen!

7. Focus op gemeenschappelijke genot

Probeer op zoek te gaan naar een speeltje dat jullie echt samen kunnen gebruiken en dat jullie ook allebei laat genieten. Dit heeft verschillende voordelen: als je het samen gebruikt, kunnen jullie samen op zoek gaan naar hoe jullie het speeltje juist moeten gebruiken. Alleen dat al is een gedeelde ervaring die voor verbondenheid zorgt. Bovendien is het ook erg opwindend om je partner te zien genieten, zeker als je ondertussen zelf ook geniet. Alleen maar voordelen dus! Denk hiervoor bijvoorbeeld aan de Wine Slow Uvibe of de DailyKaat.

8. Zorg dat je meteen de daad bij het woord kan voegen

Wanneer je partner om is (en dat lukt vast met deze tips!) raad ik je aan om meteen de daad bij het woord te voegen. Zorg dus dat je online meteen jullie speeltje kan bestellen of dat je het nog even kan doorgeven aan jouw Ladies Night consulente. Op die manier kan je partner zich niet meer bedenken… Een beetje stout misschien, maar het is voor jullie beide en eigen bestwil! 😉

9. Neem het voortouw bij het eerste gebruik

En dan is de dag aangebroken dat jullie eerste seksspeeltje wordt bezorgd! Neem op dat moment een actieve rol aan: stuur je partner alvast een sexy sms’je erover. Vertel hem of haar wat je met hem/haar en het speeltje wil doen en hoe je daar naar uitkijkt. Tover vervolgens het speeltje bij jullie volgende vrijpartij tevoorschijn. Uiteraard zorg je ervoor dat het opgeladen en ready for action is!

10. Wees achteraf positief

Ook al was het misschien en beetje zoeken of wat klungelig, laat je partner uitvoerig weten hoe fijn je het vond om eens iets nieuws te proberen. Zeg hem/haar ook hoe tof je het vindt dat hij/zij openstaat voor jouw ideeën. Dat maakt hem/haar de ideale partner!

Et voila, met deze tips moet het zeker lukken. Ik zou zeggen: veel succes met het bespreken en daarna: heel veel plezier samen!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!