Minder zin in seks? Hoe ga je daarmee om?

Cover

Libidoverlies. Het kan verschillende oorzaken hebben en voor sommige relaties betekent dit het begin van het einde. Omgaan met het verliezen van je seksdrive is misschien ingewikkeld, maar totaal niet ongewoon binnen vele relaties. Sommige koppels leggen zich er bij neer, maar juist het terugvinden van jullie mojo kan de vonk (die misschien gedoofd is door de alledaagse sleur) tussen jullie weer aanwakkeren.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de spanning terug tussen de lakens te krijgen.

Flirt

Stel je open naar elkaar

Conversatie is de sleutel tot vrijwel alles rondom libidoverlies, zoals bij vrijwel alles in een relatie. Het lijkt misschien makkelijker om je kop in het zand te steken, of misschien zelfs om buiten de deur te snoepen, maar dat zijn korte termijn oplossingen voor iets wat duidelijk een lange termijn probleem is. Wanneer je hier verkeerd mee om gaat, zal dit resulteren in ellende, wrok en heel veel gekwetste gevoelens.

Met elkaar praten is cruciaal. Omdat je van elkaar houdt wil je elkaars gevoelens niet kwetsen. Echter, als één van jullie het gevoel heeft dat er iets niet helemaal goed zit, voelt de ander dit waarschijnlijk ook. Maar, hoe kom je er achter wanneer je niet met elkaar praat? Juist: niet.

Flirt

Wanneer de vonk in jullie relatie begint te doven, moet je een manier vinden om jezelf sexy en zelfverzekerd te blijven voelen. Wanneer een laag zelfvertrouwen de basis is van van het oorspronkelijke probleem, kan dit het vuur tussen de lakens weer aanwakkeren. Flirt a little!
Van nature flirten mannen en vrouwen op verschillende manieren. Deze kleine, positieve en niets betekende interacties boosten jouw seksuele zelfvertrouwen, wat hopelijk ook reflecteert in andere delen van jouw leven. Vanzelfsprekend moet je niet té ver gaan. Ga niet verder dan een los, vriendelijk babbelijk; wanneer je naar meer op zoek bent, is jullie relatie het waarschijnlijk niet meer waard om voor te vechten.

Vat het niet persoonlijk op

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is moeilijk om ergens anders naar te kijken, dan in de spiegel wanneer jouw partner geen zin heeft in seks.
Er is helaas geen handboek om te verklaren waarom onze individuele lusten en verlangens van invloed zijn op onze seksdrive. Er zijn vele redenen waarom een van jullie minder zin in seks kan hebben die helemaal niks met de ander te maken hebben; stress, vermoeidheid of lichamelijke veranderingen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je deze samen bespreekt voordat je besluit hier samen doorheen te kunnen komen.

Probeer nieuwe dingen uit

Niemand suggereert dat ook maar iemand het zomaar toelaat dat hun seksleven een beetje verslonst. Echter, wanneer koppels echt comfortabel met elkaar worden, wordt het vaak ook een tikkeltje saai in de slaapkamer. Dit kan komen doordat een van jullie -of jullie allebei- niet hard genoeg hun best doen om het spannend te houden. Voeg eens wat meer spice toe aan jullie repertoire!

Uvibe

Wanneer jullie kiezen om speeltjes toe te voegen aan jullie seksleven (sterk aanbevolen!), kan de U-Vibe van Ladies Night voor jullie beide een erg leuke toevoeging zijn. De U-Vibe geeft een spannende (vibrerende!) draai aan al jullie favoriete seksstandjes. De U-Vibe heeft een kleine afstandsbediening waarmee je haar bestuurt, dus geen gepriegel met knopjes down there. Zeker het proberen waard! De U-vibe is te koop op een Ladies Night Homeparty: boek een party op www.ladiesnight.nl.

Tot slot…

Onthoud dus dat libidoverlies niet meteen het einde van jullie relatie hoeft te betekenen. Wanneer jullie samenwerken en open en eerlijk met elkaar communiceren (zoals jullie in alle aspecten in jullie relatie (moeten) doen), kunnen jullie hier zelfs sterker uitkomen. Dit kan de kick-start zijn die de romantiek tussen jullie weer laat oplaaien en jullie achteraf laat denken of al die ophef nou echt nodig was. Geniet met, maar vooral ván elkaar!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!