Seks tijdens je zwangerschap

Seks tijdens zwangerschap

Het is misschien het laatste (of juist het énige) waar je aan kunt denken tijdens je zwangerschap: seks. Iedere zwangere vrouw heeft een andere mindset wanneer het aankomt op fysieke inspanningen tijdens deze intense periode. Maar denk je serieus dat je negen hele maanden zonder wat actie tussen de lakens kan? Yeah, that’s what we thought ;-).

Vibrators zijn volledig veilig tijdens de zwangerschap

Belangrijk: het is volledig veilig om vibrators (zowel voor intern als extern gebruik) te gebruiken tijdens je zwangerschapsperiode. Onthoud echter wel dat de veiligheid van je lichaam tijdens deze periode nóg belangrijker is dan normaal. Gebruik alleen vibrators van veilig, hoogwaardig materiaal. Just so you know: onze speeltjes zijn de veiligste speeltjes op de markt. Ben je dus op zoek naar een mooi speeltje om jouw zwangerschapshormoontjes te verzadigen? Boek een Ladies Night party of neem een kijkje op onze webshop Nachtkastje.nl.

Ondanks dat seks volledig veilig en bevredigend is tijdens je zwangerschap, het brengt wellicht wat vragen met zich mee. Wij zouden Ladies Night niet zijn als wij die niet voor jou zouden beantwoorden.

“Wanneer ben ik er klaar voor?”

Veel vrouwen hebben minder zin in seks tijdens het eerste trimester (één van de drie 13-weken-durende periodes-) van hun zwangerschap. Dit heeft veelal te maken met de vermoeidheid, misselijkheid en de beginnende veranderingen van jouw lichaam. Echter zullen sommige vrouwen een continue piekend libido hebben, terwijl anderen er niet aan moeten denken -dit verschilt per persoon.

In het tweede en derde trimester beginnen je hormonen echter te veranderen waardoor bij veel vrouwen hun libido weer aanwoekert. Deze hormonale verandering heeft als gevolg dat de bloedtoevoer naar je intieme delen toeneemt, met als potentieel gevolg: intensere orgasmes! Thank you, baby belly!

“Moet ik raad aan mijn dokter vragen?”

Het kan nooit kwaad om met een arts of jouw verloskundige te overleggen wanneer je ergens onzeker over bent. Voel je vooral niet ongemakkelijk om met hen over seks te praten. Dat wondertje in je buik verraadt toch dat je ‘het’ al een keer gedaan hebt ;-).

“Maar hóé?!”

Je buik groeit. Hoe verder in je zwangerschapsperiode, hoe creatiever je moet zijn wanneer het op standjes aankomt. Zo zullen alle vrouwen de druk op hun buik willen verminderen tijdens de seks, of bijvoorbeeld contact met hun overgevoelige tepels willen minimaliseren of totaal vermijden.

Tijdens het eerste en tweede trimester is de ’T-square’ verlichtend. Je ligt hierbij horizontaal op je rug op de rand van het bed met je benen over de rand. Je partner staat voor je op de grond bij de rand van het bed. Ook is er het standje die wij omgedoopt hebben tot de ‘downward-facing doggystyle’. Bij yogi’s gaat er nu wellicht een lampje branden. Dit standje is vergelijkbaar met de naamgelijke yoga-positie, maar dan met je knieën en enkels horizontaal op het matras zodat je buik op je dijen kan rusten. Succes gegarandeerd!

In het derde trimester kan lepeltje-lepeltje een uitkomst bieden. Hierbij liggen jullie beiden op jullie zij, waarbij je partner jou van achter neemt. Omdat jij hier weinig tot geen inspanning hoeft te leveren, kan dit erg prettig zijn in dit stadium van je zwangerschap.

Conslusie

When you’re ready, you are ready and you’ll know it. Wees niet onzeker en verken samen dit nieuwe terrein in jullie liefdesleven!

– – –

Lees ook de blog: Post-zwangerschap passie: seks na de bevalling

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!