Tijd voor een massage… Hoe geef ik een ontspannende massage?

tips voor massage technieken

Een massage geven? Wie, wat, waar en vooral hoe?! Tijdens deze blogreeks over massages vertel ik je alles wat je moet weten over sensuele, ontspannende en erotische massages. In de vorige blog heb ik je verteld hoe je je voorbereid op een massage. In deze blog leg ik je stapsgewijs uit welke technieken je kan gebruiken voor een ontspannende massage.

De massage

Leg je handen op het lichaam van je geliefde. Masseer telkens één deel van het lichaam. Start pas aan een ander lichaamsdeel wanneer je klaar bent. Start bijvoorbeeld met de schouders, armen en nek en ga verder met de rug, heupen, billen, dijen en kuiten. Je handen en voeten dragen veel fysieke spanning en kunnen dus zeker wat liefde van jouw handen gebruiken. Vergeet deze dus niet!

Warming up: effleurages

Effleurages zijn de eerste strijkingen bij een massage. Dit is een techniek die je gebruikt om massageolie over het lichaam te verspreiden, spieren aan de oppervlakte van je lichaam te ontspannen en om de spanningsgebieden op te sporen. Vervolgens begin je met de echte massage.

Knijpen vond je partner nog nooit zo lekker

Hou je vast, want nu komt de schouder-, been- en bilpartij aan bod! Drukkende en knijpende bewegingen helpen de spanning los te laten en de spieren te ontspannen. Knijpen helpt vooral om om knopen, die ontstaan door emotionele onrust, stress en onevenwichtigheden in je leven, los te maken. Gebruik hiervoor je duimen en je vingers en doe net of je deeg aan het kneden bent. Knijp in huidplooien en rol deze tussen je vingers. Langzame en diepe knijpbewegingen helpen de spanning los te laten en afvalstoffen af te voeren. Sneller kneden helpt daarentegen weer om te stimuleren en geeft het lichaam energie. Squeeze it, baby!

Trommelen maar

Trommelen is goed voor het afbreken van vet en afvalstoffen. Ook kan je het lichaam ermee wakker schudden. Let op: dit is veilig voor grotere delen van spierweefsel. Denk bijvoorbeeld aan: billen, dijen, monnikskapspier, de spier als juk over de bovenkant van je schouders loopt en waar velen spanning vasthouden. Je kan trommelen op verschillende manieren:

  • Perfect voor gevoelige delen met minder en spier en de schedel: tik/trommel lichtjes met je vingertoppen.
  • Open je handen en maak karate-achtige bewegingen met de onderkant van je handen. Volg de richting van de schouders, billen of benen.
  • Bal je vuisten losjes en sla omlaag op grotere delen (met meer spier). Gebruik het zachte gedeelte van je polsen, de hielen van je palmen en je vingers. Tip: wissel af door af en toe diep te knijpen.

Van trommelen naar trrrrillen

Trillende massages? Ja, ze bestaan! Maar dan met gebruik van massagers. Met een massager kan je vermoeide spieren laten ontspannen én intieme plekjes stimuleren. Naast een fijne massage kan je een massager ook gebruiken om de clitoris en het perineum te stimuleren. Hoeveel vliegen in één klap zijn dat? Ja, inderdaad meerdere! Het maakt het namelijk ook nog veel gemakkelijker voor de persoon die masseert. Ben je op zoek naar een goede massager? Bekijk het aanbod massagers van nachtkastje.nl. We selecteren het aanbod op onze 15 jaar lange ervaring van Ladies Night.

Niet vergeten: ben je klaar met een lichaamsdeel? Leg dan een handdoek over dit deel om de warmte vast te houden. Meer van deze tips? Lees dan de vorige blog: Tijd voor een massage… Maar waar begin je?

Mag het voor jou wel wat spannender? In de volgende blog vertel ik je meer over hoe je met een massage de erogene zones opwindt. Ook leg ik je uit welke massagers je hier heel goed bij kan gebruiken!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!