Tijd voor een massage… Maar waar begin je?

Tijd voor een massage

24/7 op elkaars lip, de komende weken staan in het teken van zelfvermaak. Wat is daarvoor de oplossing? Door elkaar aan te raken, bevrijden we onze geest en kunnen we ons lichaam ontspannen. En hoe kan je nu beter van iemands aanraking genieten dan tijdens een goede en sensuele massage. In deze blogreeks lees je alles wat je moet weten over een goede massage.

Cut the crap… Wel of geen happy ending?

Allereerst, bespreek de ‘aard’ van de massage met je partner. Een sensuele massage kan zowel therapeutisch als erotisch zijn. Als jullie niet hetzelfde doel hebben kan de massage in een teleurstelling eindigen. Dezelfde golflengte is dus belangrijk. Hou je vast, want het volgende wat ik ga vertellen is leuk om te weten wanneer een van de partijen twijfelt over de happy ending… Als de man na een sensuele massage klaarkomt, ontdekt hij dat het orgasme langer duurt en intenser is. Stimulatie van het lichaam van de vrouw, g-spot of clitoris brengt lange, meervoudige orgasmes. Het fijne is: ze komende over een langere periode terug. En, wat wordt het? Ach, jij en ik weten het antwoord al.

Be prepared

Voordat we praten over het eindstation, gaan we het hebben over de voorbereiding. Die is namelijk erg belangrijk. Voordat je begint:

 • Zorg voor een warme omgeving. Letterlijk, omdat de temperatuur daalt wanneer jij of je partner stil ligt. En kou kan het lichaam gespannen maken. Figuurlijk, bijvoorbeeld door sfeerverlichting. Fel licht wekt namelijk spanning op. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes?
 • Een stevige ondergrond en voldoende ruimte om de ledematen te kunnen strekken.
 • Houd handdoeken bij de hand om delen van het lichaam warm te houden na massage. Ook kan je er de druppels van jouw massageolie mee opvangen.
 • Wil je graag wat muziek aan? Wereldmuziek staat erom bekend de ademhaling en het hartritme te vertragen.
 • Leg een kussen of een opgerolde handdoek onder de knieën en/of het hoofd van je partner (wanneer hij met het gezicht naar boven licht). Sommige vrouwen vinden het prettiger om een kussen onder de heupen te hebben liggen.

Massagetips

 • Maak langzame bewegingen. Zorg dat deze gelijkmatig zijn en niet gehaast.
 • Oefen druk uit bij je partner. Maar blijf luisteren naar de geluiden die je partner maakt. Stel daarnaast vragen en ontdek wat voor de ander goed voelt.
 • Houd je handen (zo veel mogelijk) op het lichaam van je partner. Ook wanneer je de aandacht naar een ander lichaamsdeel verplaatst. Wanneer je de beweging onderbreekt vraagt je partner zich af wat je gaat doen. Hiermee onderbreek je het ontspannen gevoel.
 • Focus je telkens op een lichaamsdeel en maak de massage af voordat je naar een andere lichaamsdeel gaat.
 • Verbreek je het contact? Leg dan een handdoek over het lichaamsdeel als vervanging. Je partner blijft lekker warm.
 • Pas je eigen ademhaling aan die van je partner aan. Dit draagt bij om je voor, tijdens en na de sensuele massage nauw te verbinden met elkaar.

Essentieel voor een goede massage: glij- en massagemiddel

Voor een massage is het prettig om een massagemiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je druk wil uitoefenen op dieper gelegen spieren die in de knoop zitten. Verwen jezelf of je geliefde met de massagekaars Bourbon en de massagekaars Bloodorange, gemaakt van puur natuurlijke oliën. Na het aansteken van de kaars verandert deze langzaam in een warme, geurige en hydraterende massageolie die direct op jouw huid kan worden aangebracht. Pure verwennerij!

Ga je voor een erotische massage? Kies dan voor een glij- en massagemiddel in één. Glijmiddel is immers belangrijk bij een erotische massage. Zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen voelen prettiger aan dankzij glijmiddel. Probeer dan onze bestseller. Verkrijgbaar bij Ladies Night, Ladies Night Lingerie en op de webshop Nachtkastje.nl: de Ladies Glide. Nu mét ruim 15%, helemaal gratis: de Ladies Glide Exclusive.

Volgende blog: massagetechnieken

In tijden van crisis, zien we toch vaak dat intimiteit met elkaar een fijne afleiding is. Denken jullie ook niet dat er een orgasmegolf plaats vindt in deze tijden? Ladies Night hoopt van wel. Dat betekent dat deze ontzettend vervelende situatie, die ons allen raakt, ook iets moois brengt. In de volgende blog lezen jullie meer over massagetechnieken! Maar voor nu? Eerst even lekker ontspannen.

Liefs,

Ladies Night

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!