Blozen met Bo | De grote winterdip

BMB - De grote Winterdip

Het is tijd om mijn zielige zelf weer te omarmen (ja, ja dit doe ik minimaal 1 keer per jaar – vaak in het najaar, en dit deel ik maar al te graag met jullie!) en te delen dat de hitte in de slaapkamer bij mij dit najaar even ver te zoeken is als een ijsblokje in een sneeuwstorm. Misschien vraag je je af of ik last heb van een winterdip? Nou, als je bedoelt dat mijn energiepeil daalt zodra ik mijn warme deken en Netflix heb omarmd, dan ja, guilty! Maar in de context van mijn relatie met mijn partner, is er gewoon niet veel vuurwerk aan de horizon in deze koude dagen.

Geef mij maar een dekentje, alsjeblieft

Laten we dit onderwerp vooral een beetje ‘luchtigbenaderen, want eerlijk gezegd, dat is toch vaak hoe ik omga met zulke situaties. Als je net als ik bent, dan ben je waarschijnlijk dol op de gezelligheid van de herfst- en wintermaanden: de warme truien, knuffeldeken op de bank en natuurlijk; een overvloed aan comfort food! Maar de vraag is, waar is dan die passie ineens gebleven?

Nou, ik stel je gerust! (Vooral mijzelf trouwens… want ongeacht of ik het ‘luchtig’ probeer te houden begin ik overal weer aan te twijfelen. Wat overigens nergens voor nodig is, so calm your titties, Bo). Dit is volkomen normaal! De winterdip kan zich op verschillende manieren manifesteren, en voor sommige van ons betekent het dat we gewoon niet zo in ‘de mood’ zijn voor intieme escapades. En hoe vaak we dan ook denken: ‘het ligt aan mij, ik ben dik, mijn huid is lelijk en doet vreemde dingen in het najaar én mijn partner draagt gekke dikke sokken’ – dit is niet waar! Het heeft te maken met de veranderingen in ons lichaam en onze geest in deze koude maanden. En laten we nou eens eerlijk zijn, we hebben allemaal weleens last van een beetje lethargie.

Selfcare tijdens de winterdip

In een poging om mijn inwendige vlam weer aan te wakkeren, ben ik op een kleine ontdekkingsreis gegaan. Ik bedoel, als de passie niet vanzelf naar mij toe komt, waarom zou ik het dan niet een beetje aanmoedigen? (dit klinkt overigens alsof mijn wederhelft niks probeert, niets is meer waar; die vrouw is 24/7 bronstig en kent het begrip: winterdip niet. This is all me, sorry moppie!). Dus, ik begon met mijzelf te verwennen – ja, je hoort het goed, ik had het over het oude vertrouwde: ‘me-time’. Het bleek namelijk dat een beetje zelfliefde in de slaapkamer, voorafgaand aan het intiem samen zijn, mijn libido naar een hoger level tilde!

En zogezegd zo gedaan, ik masturbeerde er wat op los! Om te zorgen dat mijn vriendin down-under ontdooide van die dikke laag ijs én warm werd voor wat spanning! Dit heeft gewerkt! Laat ik echter wel even eerlijk blijven (jullie kennen me, ik laat geen antwoorden achterwegen of details). Deze ‘natuurlijke hulp’, ‘het helpende handje’ was slechts van tijdelijke aard. Soms lijkt de zoektocht naar passie en verbinding een voortdurende strijd, met jezelf vooral. Hoezeer ik ook probeer de vlam binnenin mijzelf te ontsteken, lijkt de winterdip me keer op keer te overschaduwen. En eerlijk gezegd, dat is helemaal oké! We zijn geen onuitputtelijke bronnen van vuur en verlangen; soms hebben we gewoon een vonkje nodig om de vlam weer aan te wakkeren.

Er is nog zoveel meer…

Maar te midden van deze zoektocht realiseer ik mijzelf ook dat het hebben van iets minder intimiteit met mijn partner helemaal niet altijd als een nederlaag moet voelen. De wintermaanden kunnen ons juist laten zien dat liefhebben ook op andere manieren waardevol is. Ik geef hiermee niet aan dat seks niet belangrijk is hè, ho eens! Dat is het daadwerkelijk wel (mijn partner en ik worden twee trutten bij elkaar als we even niet intiem zijn, dan vliegen we elkaar in de haren en mopperen we er een boel op los. Dus ja, seks is belangrijk!). Liefde kan echter zoveel andere vormen aannemen; samen de keuken in duiken om een maaltijd te bereiden, knusse avonden met cheesy kerstfilms en dekentjes op de bank… Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we op andere manieren verbinding kunnen maken en de liefde kunnen delen als de temperatuur (en het libido) daalt.

Dus laten we vooral genieten van de diverse facetten van liefde en de zorg voor onszelf en onze relaties, ongeacht het seizoen. Soms gaat het niet om de intensiteit van de vlam, maar om de warmte die hij afgeeft. En wie weet, misschien vind ik in deze afwisseling wel de kracht om die winterdip te trotseren?

Het is goed zo!

Voor nu duik ik met mijn grootste liefde de bank op om Home Alone voor de 5e keer deze week te kijken. En hebben we later deze dag seks? – Lijkt mij heerlijk. Hebben we dat niet? – Lijkt mij nog steeds even heerlijk.

Voor al mijn mede winterdip vrouwen daarbuiten: wees niet zo streng voor jezelf, gooi dat zelfmedelijden in de prullenbak en omarm wat je op dit moment wel hebt! De winterblues gaat heus weer over en dan paraderen we weer als sexbombs door het leven. Tot die tijd is dat ongewassen trainingspakkie en die afgetrapte sloffen een prima optie.

Liefs, Bo

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!