Consulente Sophie over haar (bij)baan bij Ladies Night

Ervaring consulente Sophie

Hi Sophie, wil je jezelf eens aan ons voorstellen?

“Ik ben Sophie. Ik ben 30 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in een klein huisje met veel planten. Ik hou namelijk van veel groen om me heen! Ik ben een aantal jaren geleden afgestudeerd als criminologe. Naast mijn bijbaan als Ladies Night consulente heb ik een fulltime baan van 36 uur per week binnen de Rijksoverheid. Ik ben nu ruim twee jaar consulente. Ik geniet hier ontzettend van, en ik hoop het nog lang te mogen zijn.”

Het leek me toen direct hartstikke leuk om consulente te worden. Volgens mijn vriendinnen was het ook echt wat voor mij!

Hoe ben je bij Ladies Night terecht gekomen?

“Ik ben een jaar of vijf geleden als gast op mijn eerste Ladies Night party geweest, die was georganiseerd vanuit mijn dispuut. Het leek me toen direct hartstikke leuk om consulente te worden. Volgens mijn vriendinnen was het ook echt wat voor mij! Helaas had ik destijds nog geen eigen auto en die heb je nodig om de producten mee te kunnen vervoeren. Zodra ik klaar was met studeren en fulltime ging werken kocht ik een auto. Eigenlijk had ik financieel gezien geen bijbaantje meer nodig, maar het leek me nog steeds leuk om consulente te worden en ik had er tijd voor. Toen heb ik me aangemeld! Ik werk nu een jaar bij Ladies Night. ”

Hoeveel party’s werk je in de maand en hoeveel tijd ben je daar in zijn totaliteit mee kwijt?

“Het aantal party’s dat ik per maand geef verschilt, maar gemiddeld zijn het er vier. Sommige consulentes doen er veel meer, maar ik kies ervoor om het hierbij te houden. Hoe ik de maand indeel laat ik van mijn eigen agenda afhangen. De ene keer doe ik twee party’s in een week (en ben ik de volgende week vrij), de andere keer één per week.  Thuis doe ik voor elke party een klein beetje voorbereidend werk. Dat bestaat bijvoorbeeld uit afspraken maken met de gastvrouw en mijn koffer met demonstratiepakket klaarmaken voor de party. Na een party doe ik thuis de administratie. Alles bij elkaar ben ik aan één party zes tot acht uurtjes kwijt.”

Mijn administratie doe ik in het weekend lekker in mijn pyjama, met mijn laptop op schoot, op de bank.

Wat zijn volgens jou de voordelen van het consulentenschap bij Ladies Night? En waarom zijn dat voordelen voor jou?

“Het grootste voordeel van het consulentenschap bij Ladies Night is dat je de baas blijft over je eigen agenda. Je kan je party’s inplannen- en je ‘huiswerk’ voor Ladies Night doen wanneer dat jou uitkomt. Als je een drukke periode hebt op het werk, op vakantie gaat of tentamens hebt, dan plan je daar gewoon omheen. Het is een hele flexibele bijbaan. Daarnaast vind ik het ook erg prettig dat je het werk vanuit huis kan doen. Alles wat je nodig hebt om je consulentenschap goed te vervullen is digitaal te bereiken. Mijn administratie doe ik in het weekend lekker in mijn pyjama, met mijn laptop op schoot, op de bank.”

De party’s kan ik inplannen op momenten dat het mij goed uitkomt, dat is meestal in het weekend en af en toe op woensdag.

Is het werk goed te combineren met een studie/werk en zo ja, waarom en hoe doe je dat?

“Het consulentenschap is goed te combineren met een baan of studie. Ik heb naast mijn bijbaan bij Ladies Night een fulltime baan van 36 uur per week, verdeeld over vier dagen. De party’s kan ik inplannen op momenten dat het mij goed uitkomt, dat is meestal in het weekend en af en toe op woensdag. De andere taakjes die ik heb voor Ladies Night, zoals het bellen van een gastvrouw of het bijhouden van mijn administratie, doe ik in een uurtje op mijn vrije dag of in het weekend. Ik doe ook wel eens iets voor Ladies Night ‘even tussendoor’. Ik werk vanaf mijn laptop, maar ook vanaf mijn mobiel, dus wanneer ik contact heb met een gastvrouw en ze wilt een party inplannen, dan kan ik dat in de lunchpauze makkelijk en snel doen. Een vraag van een gastvrouw beantwoorden terwijl ik sta te koken of in de trein zit is ook geen probleem.”

Het is een hele grote organisatie, maar ik heb nog nooit het gevoel gehad om ‘een nummer’ te zijn.

Wat vind je van Ladies Night als samenwerkingsorganisatie?

“Ik vind de samenwerking met Ladies Night heel prettig en ook erg gezellig! Tijdens mijn opleidingsdag op het kantoor in Duiven werd ik warm ontvangen en voelde ik me meteen thuis. Ladies Night ondersteunt jou persoonlijk als consulente. Het is een hele grote organisatie, maar ik heb nog nooit het gevoel gehad om ‘een nummer’ te zijn.

Als consulente kom je met een groep andere consulentes onder een manager te vallen. Het grootste deel van het contact met Ladies Night verloopt via je manager. Alle managers zijn hele gezellige, spontane en lieve dames! Je manager denkt graag met je mee over situaties of problemen waar je tegenaan loopt. Ik vind het fijn dat er altijd iemand bereikbaar is voor vragen, ook in het weekend. Je manager steunt je en dat is erg motiverend!

Ladies Night is een flexibele organisatie die erg betrokken is bij haar consulentes. Gebeurd er bij jou thuis iets goeds of iets wat minder leuk is, dan kan je een berichtje verwachten. Er wordt achter de schermen door iedereen hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor humor en gezelligheid. Digitaal, via Facebook of WhatsApp, en wanneer we elkaar allemaal zien op de jaarlijkse Ladies Night consulenten meeting of op andere events, zoals de workshop voor consulentes van seksuologe Kaat Bollen.”

En ik hoef niet na te denken over of ik die gave pumps kan betalen of dat ik dat ene leuke truitje echt nodig heb. Ik hou ontzettend van fashion, dus dat is best prettig!

Wat heb je al gedaan met het geld wat je verdiend hebt?

“Ik hoor vaak van consulentes dat ze het bij Ladies Night verdiende geld opzij zetten om te sparen voor grotere zaken. Dat is natuurlijk een goede optie, maar ik doe dat niet. Ik gebruik mijn verdiensten om over het algemeen wat ruimer te kunnen leven. Ik kan daardoor wat vaker uit eten gaan of iets leuks doen met mijn vriend of vriendinnen. En ik hoef niet na te denken over of ik die gave pumps kan betalen of dat ik dat ene leuke truitje echt nodig heb. Ik hou ontzettend van fashion, dus dat is best prettig!”

Ik vind het vooral mooi en belangrijk dat ik als consulente een omgeving creëer waarin het veilig is om over seksualiteit te praten. De sfeer op een party is lekker ongedwongen. Niks moet, maar elke vraag mag op tafel komen.

Waarom zouden potentiële consulenten zich moeten aanmelden?

“Werken bij Ladies Night is win-win. Ik vind het ontzettend leuk om bij verschillende dames thuis te mogen komen. Ik kan genieten van de gezelligheid op een Ladies Night, maar ik vind het vooral mooi en belangrijk dat ik als consulente een omgeving creëer waarin het veilig is om over seksualiteit te praten. De sfeer op een party is lekker ongedwongen. Niks moet, maar elke vraag mag op tafel komen. Over seks praten is met je vriendinnen op de bank toch een stuk prettiger dan in een winkel of ergens anders.

Daarnaast is het werk als Ladies Night consulente heel leerzaam. Natuurlijk leer je veel over de producten, seksualiteit en het menselijk lichaam, maar ook je mensenkennis groeit, omdat je met veel verschillende personen in contact komt. Het consulentenschap heeft verder een boost gegeven aan mijn presentatie vaardigheid. Voorheen vond ik presenteren in een formele setting, zoals op mijn werk, best eng. Omdat ik eraan gewend ben geraakt om voor groepen te staan, heb ik daar nu geen last meer van.

Dat ik met dit alles een leuk extraatje verdien is voor mij een bonus!”

Meld je nu aan als consulente en word de collega van Sophie!

› Meer ervaringen van consulentes lezen? Ervaringen

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!